Secció recomanada per

LLANÇAMENTS

Google treu els seus 'smartphones' Pixel 3a en dues mides de pantalla i a partir de 399 euros

Els productes s'acaben de donar a conèixer en la seva ja clàssica conferència anual de Google I/O, que arrenca avui

Els Pixel 3a arriben per completar l'oferta de la marca i suposen una alternativa econòmica a la gamma alta de Google

dfba4e4c-3be8-4f24-b999-8c4603a413f6

dfba4e4c-3be8-4f24-b999-8c4603a413f6

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Google acaba d’anunciar la sèrie de smartphones Pixel 3a, que inclou una versió de més mida de pantalla: el Pixel 3a XL. Tots dos es caracteritzen per aportar algunes característiques noves respecte als anteriors Pixel 3, però, sobretot, per tenir un preu més accessible. Els nous dispositius compten amb una càmera de 12 megapíxels i amb un sistema Pixel Visual Core que proporciona profunditat i més qualitat a les imatges que pren.

El disseny dels nous dispositius resulta gairebé idèntic al dels últims models. La diferència és que Pixel 3a utilitza processadors de rang mitjà com Snapdragon 670 i comptarà amb una pantalla de 5,6 polzades i una resolució de 2.160 x 1.080, similar a la utilitzada pel seu homònim d’alta gamma. No obstant, el Pixel 3a XL té un processador Snapdragon 710, i una pantalla lleugerament més gran, amb 6 polzades a una resolució de 2.220 x 1.080.

En definitiva, són aparells amb prestacions molt notables i els preus dels quals parteixen dels 399 euros, davant els Pixel 3 i 3 XL que van dels 850 i 1050 euros.

Així són els nous Pixel

La sèrie 3a integra dues versions de producte amb dues mides de pantalla i dos colors diferents: blanc i negre –en dos tons– i en què destaca el color del botó d’encesa. Afegeixen desbloqueig per empremta dactilar (Pixel Imprint), i disposen d’una impressionant pantalla OLED de fins a 6 polzades.

Sistema de càmeres

Integren un equilibrat sistema de càmeres que inclou la funció de Visió Nocturna, que permet capturar detalls i colors que habitualment es perden en les fotos quan és fosc. També té un mode retrat, i a més Google Fotos hi està integrat, així que es poden guardar vídeos i imatges en alta qualitat amb emmagatzemament il·limitat i gratuït.

Autonomia

El dispositiu proporciona fins a 7 hores d’ús amb únicament 15 minuts de càrrega. El secret és una bateria intel·ligent que, quan està totalment carregada, dura fins a 30 hores i es caracteritza per anar aprenent quines són les aplicacions favorites i limita la càrrega que consumeixen les que menys s’utilitzen.

Valors afegits

La sèrie 3a inclou l’assistent de veu de Google, que facilita enviar missatges de text, obtenir informació sobre desplaçaments i afegir recordatoris. Per accedir ràpidament a l’Assistent, només cal estrènyer el telèfon.

Com és habitual, la marca afegeix a aquests smartphones les últimes actualitzacions de seguretat i del sistema operatiu durant 3 anys, perquè el telèfon estigui protegit davant amenaces i el seu rendiment resulti òptim.

Integra Titan M un xip de seguretat personalitzat que protegeix el sistema operatiu i les dades més sensibles de l’usuari. Porta instal·lades de sèrie les totes les aplicacions més utilitzades de Google.

Aspectes diferencials

El terminal disposa de la realitat augmentada a Google Maps, una tecnologia per saber ràpidament on s’està ubicat i per on cal anar mitjançant indicacions concises que són just al visor. És com tenir un mapa transparent davant del món real.

També es pot utilitzar Google Lens, una aplicació de reconeixement d’imatge dissenyada per mostrar informació rellevant utilitzant anàlisi visual.

Notícies relacionades

Cal destacar, per acabar, que també és possible fer que les fotos i vídeos prenguin vida amb Playmojis interactius, adhesius animats i subtítols enginyosos a Playground.

Característiques multimèdia

Integra altaveus estèreo i sortida d’àudio digital USB‑C. Manté la clavilla de 3,5 mm per als auriculars.

Temes:

Mòbils