EL GP DE F1 DE MIAMI

Verstappen es passeja i Alonso carrega contra Hamilton

El líder va vèncer per davant de Leclerc. Sainz va acabar cinquè i l’asturià es va veure perjudicat per un accident en cadena causat pel britànic.

Verstappen es passeja i Alonso carrega contra Hamilton

LAURA LÓPEZ ALBIAC

2
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ ALBIAC

Max Verstappen es va anotar ahir el seu primer triomf del cap de setmana al Gran Premi de Miami. El líder del Mundial va dominar de principi a fi la carrera a l’esprint en el circuit del Hard Rock Stadium i va pujar al podi acompanyat per Charles Leclerc, segon amb Ferrari, i el seu company Sergio Pérez, que va ser tercer. Una polèmica maniobra de Hamilton a la sortida va eliminar Stroll i Norris, i va condicionar severament l’actuació de Fernando Alonso, que va acabar penúltim. Carlos Sainz, cinquè, va mantenir el seu lloc a la graella.

Després d’una atípica classificació esprint, en què tots els favorits van fallar a l’SQ3, Verstappen, que és qui va cometre menys errors, es va assegurar la pole ahir i va arrencar al davant de Leclerc i Pérez, amb Sainz en cinquena posició i Alonso, més endarrerit, a la la vuitena. En una carrera a 19 voltes ningú no va voler jugar-se-la amb tous i els pneumàtics mitjans van ser unànimes.

"No és espanyol"

No va ser una sortida neta. Verstappen va aguantar molt bé la posició amb Leclerc, i Ricciardo va superar Txec, que se’n va anar de llarg pressionant el de Ferrari. A la zona mitjana es va desencadenar el caos: Hamilton es va tocar amb Alonso; Alonso es va tocar amb el seu company Stroll, i el canadenc va impactar amb Norris.

Un accident en cadena que va provocar la sortida del cotxe de seguretat i va deixar Norris i Stroll fora de carrera. Alonso, que va poder reparar els desperfectes del seu Aston Martin, va seguir endavant, tot i que va caure al fons del gran grup. Hamilton, novè, va ser el menys perjudicat, malgrat les queixes d’Alonso. "S’ha tirat com un toro", va dir per ràdio l’asturià, que tampoc no es va mossegar la llengua després de la carrera: "Veurem què decideix la FIA. Suposo que no farà res perquè no és espanyol. Ha arruïnat la carrera d’uns quant pilots, sobretot de Norris, que té un cotxe molt ràpid".

Notícies relacionades

La carrera es va reprendre a la quarta volta i Verstappen no va trigar a agafar distància, mirant d’evitar el DRS de Leclerc, que ja rodava a més d’un segon del tricampió.

Tenint en compte que la degradació dels pneumàtics era molt baixa, avançar al circuit del Hard Rock Stadium era gairebé missió impossible i Sainz es va quedar encallat en l’intent de caçar un combatiu Ricciardo, que es va quedar amb la quarta plaça. Hamilton va ser castigat amb un drive trough, que el va enviar al setze lloc. Alonso, mentrestant, no va poder escalar després del seu incident de sortida amb l’heptacampió, de manera que va acabar relegat a la penúltima posició.