Secció recomanada per

NOVETATS

Mediatek presenta el processador Helio P90, que millora les possibilitats de la intel·ligència artificial

Disposa d'un potent motor i funcions avançades de càmera, amb un disseny que també millora el consum d'energia

mediatek

mediatek

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

MediaTek ha anunciat el llançament del processador Helio P90, amb una arquitectura per a intel·ligència artificial (IA) de nova generació que millora les capacitats dels telèfons mòbils.

La unitat de processament incorporada és quatre vegades més potent que els jocs de xips Helio P70 i Helio P60, i està preparada per realitzar tasques intensives d’intel·ligència artificial, amb resultats ràpids i precisos, mentre que ofereix més durada de la bateria.

"L’Helio P90 ofereix als fabricants de dispositius la capacitat de donar característiques de càmera excel·lents, més durada de la bateria, rendiment i capacitat d’IA de primera línia, mentre que aconsegueix que els dispositius siguin accessibles per als consumidors del mercat massiu", assenyala TL Lee, gerent general de la unitat de negocis de comunicació sense fil de MediaTek. “L’Helio P90 és una potència de processament d’IA, amb un rendiment ultraràpid i una gran quantitat de millores d’imatges impulsades per la IA. Aquest xip restablirà les expectatives dels consumidors sobre el que pot fer un telèfon i donarà pas al mercat a una nova era de fotografia de mòbils intel·ligents de superalta resolució", conclou Lee.

L’Helio P90 disposa de vuit nuclis, que funcionen a una velocitat màxima de 2.2 GHz, mentre que la nova tecnologia CorePilot garanteix que el processament es realitzi de la manera més eficient en tots els nuclis. Suporta experiències d’IA ràpides, complexes i dinàmiques, com la detecció de poses humanes, que pot rastrejar i analitzar els moviments del cos. També admet Google Lens,  aprenentatge profund de detecció facial, embelliment en temps real, identificació d’objectes i escenes, realitat artificial (RA) i acceleració de realitat mixta (RM), com altres millores en temps real per a fotos i vídeos. Permet als desenvolupadors i fabricants de dispositius crear noves aplicacions d’intel·ligència artificial utilitzant marcs comuns com TensorFlow, TF Lite, Caffe i Caffe2, basats, en l’SDK NeuroPilot de MediaTek, que és totalment compatible amb l’API de xarxes neuronals d’Android de Google (Android NNAPI).

Fotos millors

L’Helio P90 ofereix suport per a una càmera de gran mida de 48 MP o una càmera doble de 24 + 16 MP, per això els usuaris poden capturar a 48 MP amb fins a 30 quadros per segon (FPS) amb zero retard d’obturador, o disfrutar d’una càmera superlenta a 480 FPS en HD. MediaTek aporta amb aquest processador un important avenç en la resolució d’imatge,  amb tres processadors de senyal millorats (ISP) capaços de processar RAW de 14 bits i YUV de 10 bits, perquè els entusiastes de la fotografia tinguin encara més flexibilitat per capturar i processar fotos.

El nou motor ISP AI, especialment dissenyat per proporcionar experiències de càmera IA, pot detectar amb precisió rostres i escenes en temps real en condicions de poca llum i moviment, cosa que fa més fàcil capturar una bona fotografia.

Notícies relacionades

L’Helio P90 és compatible amb el mode dual Dual SIM 4G LTE WorldMode de VoLTE, amb un mòdem ràpid 4G LTE Cat-12 (DL) / Cat-13 (UL) 4x4 MIMO i 256QAM, cosa que proporciona un rendiment de dades més bo en àrees altament poblades. També és compatible amb 2x2 802.802.11ac i Bluetooth 5.0.

S’espera que Helio P90 estigui disponible en dispositius de consum a partir del primer trimestre del 2019. 

Temes:

Mòbils