Secció recomanada per

VULNERABILITAT INFORMÀTICA

900 milions de mòbils Android en perill per errors de seguretat

La vulnerabilitat QuadRooter permet als 'hackers' agafar el control dels dispositius a distància

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Android és el sistema operatiu mòbil més utilitzat del món i, per tant, també l'objectiu prioritari dels 'hackers'. La qüestió és qui i quan descobreix abans un error de seguretat: si els pirates informàtics o les empreses de seguretat. La firma de seguretat Check Point ha revelat ara que més de 900 milions de dispositius Android (mòbils i tauletes) estan en perill per una vulnerabilitat anomenada QuadRooter, que permet als 'hackers' agafar el control del dispositiu. Tant Google com les firmes afectades ja estan llançant dispositius de seguretat.

Aquest error de seguretat afecta gairebé tots els dispositius Andorid amb processador Qualcomm. Es tracta de diversos errors de codi que permetrien a tercers agafar el control dels mòbils sense que l'usuari ho sàpiga/permeti. Els xips tenen quatre vulnerabilitats en el sistema de privilegis, de manera que una simple app instal·lada podria acabar controlant l'smartphone.

Check Point ha revelat l'error a la conferència de seguretat Defcon 24 de Las Vegas, amb una demostració del problema. La firma assegura que aquesta afectació pot ser explotada principalment per tercers si s'instal·len aplicacions des de fora de Google Play.

Notícies relacionades

La companyia, com marquen els pactes del sector, va comunicar les vulnerabilitats al ser descobertes 90 dies abans de fer-les públiques, i de fet tant Qualcomm com Google han llançat ja diverses actualitzacions per resoldre els problemes. No obstant, encara queda una de les vulnerabilitats per corregir, per la qual cosa es recomana als usuaris anar amb compte amb les apps que s'instal·len.

La firma de seguretat ha llançat una app per comprovar si qualsevol mòbil Android està afectat per aquesta vulnerabilitat. Es diu QuarRooter Escàner i es pot descarregar de Google PlayQuarRooter EscànerGoogle Play.

Temes:

Mòbils Android