Secció recomanada per

NOVETATS EN 'WEARABLES'

Rellotges telèfon, a mida per a l'agent 007

Els nous 'watchphones' accepten targeta SIM, porten càmera per a videoconferència i connexions d'última generació

reloj telefono

reloj telefono

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cosa promesa ha de ser atesa i algunes grans marques de telefonia avancen en la complexa integració del mòbil i el rellotge. L'oferta actual es configura amb híbrids, més o menys complets, a preus poc accessibles. Això està a punt de canviar i s'ha de tornar a mirar a la Xina i a firmes que tenen poc a veure amb la telefonia i més amb la fabricació de rellotges esportius; són elles les que, a preus molt raonables, han arribat a una integració avançada i ergonòmica, amb avantatges com la resistència a l'aigua i a condicions climatològiques adverses.

El que aquests nous 'wearables' poden fer sembla tret de les pel·lícules del mític agent 007, ja que permeten fer videoconferències, parlar, escoltar música, veure vídeos, accedir a internet, mesurar tota mena d'activitat física i contenir agendes telefòniques, fotos i les aplicacions mòbils preferides (sota l'aigua o al cim de la muntanya).

Des d'aquesta perspectiva s'explica que l'últim informe de ConsumerLab d'Ericsson sobre 'Tecnologia wearable i l'internet de les coses' afirmi que, malgrat que la integració dels 'smartphones' en totes les facetes de la vida diària fa difícil imaginar-se un futur sense, la meitat (43%) d'usuaris creuen que els 'wearables' podrien substituir els 'smartphones' a partir del 2020. De fet, un terç dels usuaris afirmen que els 'wearables' s'utilitzaran per fer la majoria de les funcions d'un 'smartphone' en menys de cinc anys. Els substituts potser ja són aquí.

ZEBLAZE BLITZ, AMB ANDROID I SUBMERGIBLE 

Zeblaze Blitz és un innovador 'wearable' d'origen xinès fabricat en cautxú, resistent a l'aigua, amb càmera, pantalla d'1,3 polzades, una memòria interna de 4 GB i connexió 'wi-fi', GPS i Bluetooth 4.0.

El seu disseny presenta diferents opcions pel que fa al color de la corretja i el marc de l'esfera i no falten diferents interfícies a la pantalla principal que mostren l'hora en diferents formats. Les dimensions són 4.90 x 4.90 x 1.30 cm, i el pes total és d'uns 68 grams.

Compta amb un processador MediaTek MTK6580 de quatre nuclis funcionant a 1.3 GHz, i amb 512 MB de memòria RAM, bateria de 480mAh i 4 GB d'espai d'emmagatzematge intern (no accepta targeta microSD, un desavantatge). El sistema operatiu és Android 5.1 Lollipop. El que sí que accepta és una targeta microSIM per actuar com a telèfon en xarxes GSM+WCDMA (2G i 3G). Pot enviar SMS i connectar-se a internet.

La pantalla és tàctil d'1,3 polzades amb una bona resolució de 360 x 360 píxels i protecció Corning Gorilla Glass 3, per resistir cops accidentals. La certificació IP67 suporta el contacte amb aigua i pols.

Integra una càmera de 2 megapíxels, suficient per a videoconferències o per al seu ús remot. Altres funcionalitats arriben de la mà de la connectivitat 'wi-fi' i el sistema operatiu Android, cosa que permet navegar per la xarxa i utilitzar aplicacions sense necessitat de dependre de l''smartphone'. Gràcies al Bluetooth 4.0 pot rebre notificacions i sincronitzar dades de mesurament, en temps real.

Altres característiques són un sensor de ritme cardíac, el podòmetre per comptabilitzar passos, indicació de distància recorreguda, calories cremades, qualitat del son, etcètera. Compta amb GPS i pot reproduir formats multimèdia com fotos JPG, cançons MP3 i vídeos en MP4 mitjançant un altaveu lateral.

Pot adquirir-se en botigues internacionals de venda 'on line'. El preu ronda els 83 euros.

MÉS MODELS

En el que ja s'ha convertit en una important guerra de preus per aconseguir el pastís d'aquest mercat, s'acaba de llançar el model NO.I D6, a un preu d'uns 70 euros.

Destaca per integrar una gran quantitat de sensors i aportar una baixa dependència de l''smartphone', ja que compta amb Android 5.1 com a sistema operatiu. Es tracta d'un 'wearable' amb forma rectangular fabricat completament en acer inoxidable. La pantalla IPS està construïda a partir de cristall de safir per augmentar la protecció del terminal. Té una mida d'1,63 polzades amb resolució de 320 x 320 píxels.

Integra un processador MediaTek MTK6580 de quatre nuclis funcionant a 1,3 GHz, acompanyat d'1 GB de memòria RAM i 8 GB d'emmagatzematge intern expandible via microSD de fins a 32 GB.

Disposa d'una ranura per a microSIM, cosa que li proporciona suport per a xarxes 3G o, el que és el mateix, capacitat per rebre o fer trucades, així com SMS i tenir accés a una tarifa de dades. A l'integrar Android pot instal·lar i executar aplicacions de xarxes socials, missatgeria instantània i jocs, per exemple. Vinculat a un 'smartphone' permet rebre notificacions de les 'apps' instal·lades i els seus sensors possibiliten gestionar dades com la freqüència del ritme cardíac, l'altura, la distància recorreguda i les calories cremades. També inclou les funcions de ràdio FM, gravació de veu i reproducció de música, entre altres.

Notícies relacionades

Pel que fa a connectivitat, disposa de Bluetooth 4.0, GPS Wi-fi i xarxes mòbils GSM+WCDMA.

En la gamma més agressiva de preus s'hi situa el NO.1 G3 Smartwatch, que es ven per uns 50 euros i té capacitat per albergar targetes microSIM i microSD.