Secció recomanada per

TECNOLOGIA

Nokia llança la seva primera tauleta després de vendre el seu negoci de mòbils a Microsoft

La Nokia N1 tindrà una pantalla de 7,9 polzades

1
Es llegeix en minuts

La companyia finlandesa Nokia ha presentat avui a Hèlsinki la tauleta N1, basada en el sistema operatiu Android Lollipop de Google, el seu primer dispositiu després de vendre a Microsoft el seu negoci de telèfons mòbils l'abril passat.

La nova tauleta de Nokia compta amb una pantalla tàctil de 7,9 polzades, xassís d'alumini, processador Intel Atom de 2,4 Ghz i està equipada amb la interfície Nokia Z Launcher, que permet trobar el contingut desitjat escrivint una o dues lletres.

Segons ha explicat la companyia en un comunicat, la seva nova interfície és capaç d'aprendre quines aplicacions sol utilitzar l'usuari segons l'hora i la ubicació física, per després permetre-hi un accés més ràpid.

Amb un pes de 318 grams i 6,9 mil·límetres de gruix, la tauleta Nokia N1 té un disseny senzill que l'assembla a l'iPad Mini d'Apple, encara que utilitza l'última versió del sistema operatiu del seu competidor Google, l'Android 5.0.

"Estem molt contents de tornar a posar la marca Nokia en mans dels consumidors amb la tauleta Android N1, i d'ajudar a fer senzilles les tecnologies sofisticades", va dir en un comunicat Sebastian Nyström, cap de Productes de Nokia Technologies.

"El N1 té una atractiva interfície intuïtiva i un disseny industrial d'acord a ella. Aquest és un gran producte per als incondicionals de Nokia i per a tots aquells que encara no han trobat la tauleta Android adequada", ha afegit.

Notícies relacionades

Nokia planeja posar a la venda la seva nova tauleta a la Xina en el primer trimestre del 2015 a un preu de 249 dòlars (uns 200 euros) més impostos, per després ampliar la seva distribució a altres mercats.

La companyia tecnològica finlandesa no compta actualment amb fàbriques de dispositius mòbils, que van ser traspassats a Microsoft amb el seu negoci de telèfons, i per això cedirà la fabricació i comercialització de la seva nova tauleta a un fabricant extern.

Temes:

Tauletes