Facebook, el més consultat a Viquipèdia el 2012

La profecia maia i Mèxic ocupen llocs destacats al rànquing

Imatge de l’’apagada’ de Viquipèdia contra la llei SOPA.

Imatge de l’’apagada’ de Viquipèdia contra la llei SOPA. / JAVIER LIZON (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ISMAEL R. CORREA / Barcelona

Facebookha estat l'article en espanyol que més interès ha despertat entre els usuaris de Viquipèdia, amb més d'onze milions de visites. Quan estem a punt de finalitzar l'any, la xarxa s'inunda de rànquings que fan balanç dels últims dotze mesos. La gran enciclopèdia lliure 'on line' no ha volgut quedar enrere, i ha elaborat una llista de lescent entrades més llegides en bona part dels idiomes i dialectes en què està disponible.

El 2012 també ha estat molt lligat als missatges apocalíptics sobre la fi del món. És per això que lacultura maia iMèxictambé s'han colat al 'top ten' del més buscat, només per sota del símbolarrova, la banda juvenil 'One direction' o el joc estratègic de taula 'Go'.

La comunitat hispanoparlant també ha demostrat un clar interès perEspanya, col·locant la consulta sobre el país en el lloc número set, amb una mica més de cinc milions de recerques. La part alta de la taula la disputen de manera molt disputada els articles sobre lasegona guerra mundial, el voleiboli elsJocs Olímpics de Londres 2012, amb una mica més de cinc milions de visites cadascun.

Futbolistes i cantants

Futbolistes i cantantsA la llista de les 100 entrades més llegides també s'han colat els futbolistesLionel Messi (23),Cristiano Ronaldo (89) o els cantants juvenilsJustin Bieber (38) iSelena Gómez (74).

En català

Notícies relacionades

En catalàMés modestes són les dades del llistat dels articles en català que, amb 198.420 recerques, situa Mario Conde en el número u.Catalunya iBarcelonaocupen el segon i tercer lloc, seguit deViquipèdia en català,Educació física,Edat Mitjana oEstelada. Completen la llista Jocs Olímpics,EspanyaiComarques de Catalunya.

En anglès

En anglèsEntre les consultes en anglès, torna a serFacebookl'article més llegit, amb més de 32 milions i mig de visites. Destaquen al 'top ten' la llista de les morts de personatges rellevants de l'any, la banda 'One direction', 'Google' o la saga 'The Unger games' (Els jocs de la fam).