Risc per la sequera

Controlat l’incendi d’una urbanització de Cubelles que ha fet desallotjar una vintena de veïns

Els Bombers aconsegueixen estabilitzar el foc, que afecta l’àrea del Corral d’en Cona, situada per sobre de l’autopista C-32

Controlat l’incendi d’una urbanització de Cubelles que ha fet desallotjar una vintena de veïns

Ajuntament de Cubelles

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han aconseguit controlar el foc que aquest dissabte a la tarda s’ha declarat en una zona de vegetació pròxima a una urbanització de Cubelles, al Garraf. La proximitat de les flames ha fet desallotjar uns 20 veïns de la zona del Corral d’en Cona, a prop de l’autopista C-32.

En un primer moment, l’incendi ha obligat a confinar diversos veïns a casa seva, però posteriorment s’ha optat per desallotjar de manera preventiva una vintena de persones que ocupaven cinc cases. També s’han tallat diversos carrers i accessos.

L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha assenyalat que els veïns que han hagut d’abandonar casa seva s’han allotjat en cases d’amics i familiars.

L’avís l’han rebut a les 18.37 hores i cap a les 21.00 s’ha donat per estabilitzat. Els Bombers han explicat a última hora de la nit que el foc s’ha originat en un edifici abandonat pròxim al camí de Prades.

El vent, d’uns 30 quilòmetres per hora, ha avivat les flames, que han arribat a cremar una superfície de 3,3 hectàrees.

Notícies relacionades

La sequera ha apujat el risc d’incendi durant aquests dies a tota la península Ibèrica, en un moment que no sol ser habitual que el terra estigui tan sec. A més, aquest dissabte havia alerta per forts vents a la majoria de Catalunya, cosa que ha fet témer en un primer moment que l’incendi pogués créixer.

Aquest dissabte ha sigut un dia d’altes temperatures, baixa humitat i vent, i els Bombers de la Generalitat també han hagut d’actuar per sufocar un petit incendi de vegetació declarat al costat de la carretera GI-541, al terme de Sant Hilari Sacalm (Girona), que aquesta tarda ja han donat per controlat.