Retirada del carnet

Els Mossos detenen un conductor que va fugir d’un accident amb un ferit crític a Viladecans

  • Els agents van recuperar parts de la placa del vehicle que va causar l’accident i van localitzar el conductor, que va donar positiu en alcohol

  • L’home fugitiu va amagar el seu automòbil en una àrea lluny de Viladecans i li va demanar a un amic que els recollís a ell i a la seva filla

Els Mossos detenen un conductor que va fugir d’un accident amb un ferit crític a Viladecans

Mossos d'Esquadra

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra van detenir dissabte 25 de febrer un home de 32 anys que havia fugit després d’estar implicat en un accident de trànsit a Viladecans (Baix Llobregat) en què hi va haver un ferit crític.

Des de Mossos expliquen que l’accident es va produir cap a les 00.45 h a la C-31, sentit Tarragona, en el terme municipal de Viladecans. Segons relata la policia catalana, el succés es va produir quan un turisme va seguir i va xocar amb un altre, on viatjaven quatre ocupants, «amb tanta velocitat en la força de l’impacte» que va fer bolcar el que va rebre el cop.

A més, un motorista també es va veure afectat per aquest accident i va quedar estès a la via, «greument ferit». Així, el conductor del vehicle que havia provocat l’accident va fugir del lloc dels fets sense socórrer els ferits.

Conductor fugitiu

A l’arribar les dotacions policials al lloc de l’accident només van trobar el turisme envestit, en què van resultar ferits els quatre ocupants i el motorista, crític, que va ser traslladat pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a un centre hospitalari, i, segons expliquen els Mossos, on el van haver d’intervenir quirúrgicament per «múltiples fractures a la pelvis i el desplaçament de dues vèrtebres».

Els agents actuants van recollir les restes de la placa de matrícula del vehicle fugitiu i van esbrinar la identitat del conductor, un veí de Cubelles. Poc després, van localitzar el vehicle sinistrat en una zona apartada de Viladecans, estacionat i sense ningú a l’interior, amb danys evidents al frontal del vehicle com a conseqüència del violent accident.

Paral·lelament, les patrulles de trànsit desplaçades fins a Cubelles van ubicar el conductor fugitiu al seu domicili amb «símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de l’alcohol». De fet, incideixen des de Mossos, malgrat el temps transcorregut des de l’accident, encara va donar un resultat en la prova d’alcoholèmia de 0,69 mg/l, més del doble de la taxa permesa.

Llibertat amb càrrecs

Notícies relacionades

Fins al seu domicili l’havia portat un amic a qui havia trucat per telèfon demanant-li que el portés a ell i a la seva filla, de només un any, a la qual portava dins del seu vehicle en el moment de l’accident, des de Viladecans fins a Cubelles.

Finalment, l’home va ser detingut com a presumpte autor d’un un delicte contra la seguretat del trànsit, conducció temerària, lesions per imprudència greu i abandonament del lloc de l’accident. L’arrestat va passar a disposició dilluns 27 de febrer i el jutge d’instrucció va decretar-ne la llibertat amb càrrecs i la retirada del carnet de conduir.