Acaba l’onada de calor

Catalunya limita a 30 municipis de l’Empordà les restriccions pel risc d’incendi

  • Es mantenen tancats els accessos al Cap de Creus, la serra de l’Albera i el Montgrí

Catalunya limita a 30 municipis de l’Empordà les restriccions pel risc d’incendi

Feed

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya aixecarà la matinada vinent les restriccions per evitar la propagació d’incendis que afectaven 245 municipis catalans de 18 comarques diferents: Aquestes mesures es mantenen només en 28 termes de l’Alt Empordà i dos del Baix Empordà. La decisió l’ha pres aquest dilluns el comitè tècnic i el consell assessor del pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat) atenent que acaba l’onada de calor que ha afectat Catalunya les últimes setmanes. El vent previst a l’Empordà obliga a mantenir les mesures en aquestes dues comarques, per evitar mals majors.

A partir d’aquesta mitjanit, els ciutadans de la majoria de municipis afectats per les restriccions podran tornar a visitar els massissos que estaven tancats al públic: Montsec d’Ares, Montsec de Rubies, Gavarres, Montserrat, Baronia de Rialp i Sant Llorenç del Munt i l’Obac. També es poden fer excursions, rutes i acampades al medi natural, una mesura que ha afectat més de 2.000 activitats estiuenques com casals o colònies d’estiu. Els agricultors podran tornar a utilitzar la maquinària durant totes les hores del dia i podran tornar a fer-se proves esportives, marxes ciclistes, gravacions o ral·lis a les carreteres catalanes, sempre comunicant-les abans a la Generalitat. Al seu torn, els forestals podran traginar productes dins del bosc durant tota la jornada.

L’Empordà, en el punt de mira

Notícies relacionades

Aquestes mesures es mantenen només en dues zones: l’Alt i el Baix Empordà, on l’entrada de vent de tramuntana eleva el risc d’incendi forestal a situació extrema, així com les altes temperatures que també es preveuen en aquesta zona del litoral català. Els municipis afectats són Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i les Escaules, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Colera, Darnius, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, la Vajol, Llançà, Llers, Masarac, Mollet de Peralada, Palau-saverdera, Pau, Pont de Molins, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle, Torroella de Montgrí i Ullà.

A la resta de comarques, on les temperatures i el nivell d’humitat es normalitzaran, Protecció Civil ha estès diverses recomanacions. Per exemple, hidratar-se sovint amb aigua, evitar sortir al carrer durant les hores centrals del dia i fer activitats esportives a primera o última hora del dia. Recorden que les persones grans que viuen soles són les més vulnerables davant les altes temperatures, així com els menors o les persones amb malalties cròniques.