Audiència de Barcelona

El jurat exculpa l’acusada d’induir un amic a matar el seu pare a Vilanova

  • El crim va tenir lloc a la vivenda familiar d’Ismael Molina el 8 de juny del 2019 a Vilanova i la Geltrú

El jurat exculpa l’acusada d’induir un amic a matar el seu pare a Vilanova

ZOWY VOETEN

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jurat ha exculpat Alba Andreu, acusada d’induir el seu amic, Ismael Molina, a assassinar a ganivetades el seu pare el 8 de juny del 2019 a Vilanova i la Geltrú. El tribunal popular, a més, considera culpable el noi, que pateix esquizofrènia paranoide, del parricidi del seu progenitor.

L’Alba i l’Ismael es van conèixer la primavera del 2018 a través del nòvio d’ella, que, a més, era amic d’ell des de la infància. Segons la fiscalia, a través de les nombroses trobades entre tots tres va anar «consolidant-se una gran intimitat» entre ells, que va servir a l’acusada com a «context a través del qual va anar construint el seu pla criminal consistent a obtenir diners de manera subreptícia del patrimoni dels pares de l’Ismael».

Com que el noi sentia admiració pel treball policial, l’Alba va fingir que formava part d’un grup que col·laborava amb els Mossos i li va oferir la possibilitat d’entrar-hi. Segons les acusacions, «l’Alba, per reforçar la versemblança de l’extravagant història explicada per ella mateixa, va crear personatges ficticis, entre aquest, la Júlia. Amb la Júlia, l’Ismael va creure tenir una relació sentimental i, fins i tot, li va proposar casar-se amb ell. Malgrat que els seus contactes eren virtuals, ell va acceptar també tenir un nadó amb ella i va entregar en un lloc que no va detallar un pot amb esperma per a una fecundació ‘in vitro’.

El crim

Notícies relacionades

Res, res era real. La fiscalia afirma que l’Alba «es va valer de la situació mental» de l’Ismael. Amb el pretext que el pare d’ell tenia connexions amb la màfia, la noia va comentar al seu amic que la vida de la seva mare i la seva germana i la del fals fill amb la Júlia corrien un «greu perill» si no posava fi a la vida del seu progenitor i pagava 20.000 euros.

El 8 de juny del 2019, l’Ismael va arribar a la casa familiar. Es va adonar que la seva mare i la seva germana no hi eren i que el seu pare estava dormint. Va trucar a l’Alba perquè li confirmés si havia de procedir a cometre el crim i ella «el va interpel·lar directament i expressament» perquè portés a terme l’acció. L’Ismael va agafar un ganivet i el va clavar al coll al seu pare.