Judici per inducció a l’assassinat

L’acusada del crim de Vilanova es va inventar dos embarassos

  • Els testimonis expliquen un cúmul de mentides que els va explicar Alba Andreu, com l’existència de la Julia, un fals personatge que només es comunicava per missatges de mòbil i que era manejat per la mateixa processada

L’acusada del crim de Vilanova es va inventar dos embarassos

ZOWY VOETEN

4
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Alba Andreu, acusada d’induir un amic esquizofrènic per tal que assassinés el pare, es va inventar dos embarassos seus amb exparelles diferents i, en un d’aquests casos, va avortar, segons van explicar aquest divendres alguns testimoni, entre els quals un exnòvio. Ha sigut en la tercera sessió del judici que se celebra a l’Audiència de Barcelona pel crim comès per Ismael Molina, que va tenir lloc el 8 de juny del 2019 a Vilanova i la Gentrú. La majoria de les persones que van declarar en la vista van relatar les mentides que, segons ells, els explicava l’Alba, tot i que, la més imaginativa és l’existència de la Julia, una falsa nòvia que l’Alba va crear per treure de la frustració sentimental l’Ismael. La mare de la imputada va arribar a parlar per missatgeria de mòbil amb aquest personatge fictici per organitzar una festa sorpresa, precisament, de la seva filla, que era qui presumptament escrivia. Un disbarat rere un altre.

El tema dels falsos embarassos el va treure a la llum primer un dels exnòvios de l’Alba, que s’enfronta a 34 anys de presó per inducció a l’assassinat. Joaquín P., amb qui la processada havia compartit la seva vida anys abans del crim, va deixar perplexos els membres del jurat quan va assegurar que la que era la seva promesa li va dir que s’havia quedat embarassada d’ell i, després, que havia avortat, quan no era cert. Fins i tot li va enviar una foto d’una ecografia. El testimoni va reconèixer que es va enamorar d’«una persones de qui no vaig haver d’enamorar-me», però que no considerava que la relació fos «tòxica». I va deixar clar el seu propòsit: «Vull que acabi tot això i no saber res d’ella en la punyetera vida». Durant les indagacions judicials, aquest jove va al·legar que «l’Alba era la dominant en la relació i ell el submís». En el judici, va reconèixer que la que va ser la seva parella l’havia «manipulat en algunes coses».

Una amiga de l’Alba va relatar l’existència d’un altre embaràs simulat, però aquesta vegada el pare era l’Adam, l’actual parella de la processada, que, segons la seva explicació, tenia un germà que era ginecòleg que li feia les ecografies gratis. Res d’això era veritat. Aquesta dona va explicar que després de patir ella un accident de trànsit, l’Alba va simular que n’havia tingut un altre, i va cobrar una indemnització. . Aquesta coneguda, a més, va tenir contacte amb la falsa Julia, que participava en un grup de mares de Whatsapp. Els missatges els escrivia suposadament l’Alba. Una altra testimoni va ratificar que a ella li va dir l’Alba que estava embarassada i que li va ensenyar una ecografia.

Converses amb un fantasma

La falsa Julia, la virtual nòvia de l’Ismael, va centrar part dels interrogatoris. La mare de l’Alba, que va definir la seva filla com una persona amb problemes des de petita, va admetre que havia mantingut contacte per missatges amb aquesta jove presumpta amiga de la seva filla. Va ser amb motiu de la preparació d’una festa d’aniversari, precisament, de l’Alba, que era qui, segons argumenta l’acusació, manejava el perfil fictici de la Julia. Aquesta història rocambolesca es va embolicar encara més quan la mare de l’acusada va confessar que havia demanat a la Julia (que no existeix) un préstec de 45.000 euros i que aquesta li havia dit que sí, tot i que els diners, per ser tot una mentida, mai li van arribar. «Notava amb ella un vincle, un carinyo especial, però mai vaig pensar que era l’Alba», va remarcar.

Notícies relacionades

Com si a aquest relat li faltessin ingredients sorprenents, la mare de l’Alba en va oferir al jurat un més (i en van diversos). Així, va explicar que en un sopar amb l’Ismael i la seva filla, el primer li va anunciar que seria pare i que havia deixat embarassada la falsa Julia. En teoria era per fecundació ‘in vitro’, perquè tots dos mai es van conèixer en persona. Per justificar l’embaràs, segons aquesta versió, l’Ismael va assegurar que s’havia trencat el preservatiu. La dona sabia que el noi era verge i li va etzibar: «Vaja, la primera vegada i mira quina punteria». Res era real.

La mare de l’Alba va detallar que la seva filla «té 22 anys, però no se sap fer ni una cua, ni sap tallar-se una rodanxa de meló. És superdependent». L’Ismael, segons la seva opinió, era com un germà de la noia i molt protector. Sobre els problemes psíquics de l’acusada va declarar una coneguda que li havia fet classes de reforç a l’acusada. La va ajudar dient: «Mai ha sigut capaç de mantenir una mentida. (…) És una persona manipulable, no manipuladora». El judici continuarà dilluns amb més testimonis i, sobretot, el de l’Arnau, que l’Alba culpa de ser darrere de la trama falsa i d’haver-la maltractat i amenaçat.