TRAGÈDIA A FORMENTERA

El fill de l’home que va disparar al seu net i la seva nora a Formentera: «El meu pare era un malparit i un defraudador»

La família va interposar una denúncia el desembre del 2021 després que el suïcida ataqués la seva dona armat amb una destral | L’agressor es va mudar el 2019 a Formentera per instal·lar-se davant de la casa del seu fill, nora i nets per vigilar-los

El fill de l’home que va disparar al seu net i la seva nora a Formentera: «El meu pare era un malparit i un defraudador»
3
Es llegeix en minuts

«El meu fill és al quiròfan i li estan traient dues bales de les cames, però es recuperarà». Aquestes van ser les primeres paraules de Mike Bringewald, pare i marit de les víctimes de l’agressió que va protagonitzar ahir a Formentera el seu progenitor amb una pistola, amb la qual després es va suïcidar. Malgrat la traumàtica situació familiar, no va dubtar a permetre fer pública la conversa que va mantenir amb ‘Diario de Ibiza’, diari del mateix grup, Prensa Ibérica, que aquest diari

«La meva dona té només una rascada perquè li va fregar una bala, però no és res greu», va relatar. Tot i que matisa que «està molt afectada, perquè li ha posat la pistola al cap i la volia matar».

Segons descriu, tota l’escena va ser presenciada pel seu fill petit (11 anys), que es trobava amb la seva mare a l’interior del vehicle a punt de sortir cap a l’escola. «La meva dona, María, li va suplicar que no la matés davant del nostre fill», revela, i narra que va sortir del vehicle per calmar el seu sogre. En aquell moment i davant les veus del seu avi, el seu fill gran, de 22 anys, que estava estudiant a l’interior de la vivenda, va sortir en defensa de la seva mare.

Segons el seu relat, el seu fill gran, ferit de bala, va optar primer per tranquil·litzar l’avi: «Va intentar separar-lo per parlar tranquil·lament amb ell però llavors va tornar a aixecar la pistola cap a la María per disparar-li un tret. Va ser quan es va llançar cap a ell i el va empènyer. El meu pare va caure a terra i des d’allà li va disparar dos trets a les cames».

El menor el va avisar des del cotxe

El menor el va avisar des del cotxeLlavors la seva dona va sortir corrents i el seu sogre va començar a perseguir-la. Mentrestant, el seu fill menor, encara dins del cotxe, va agafar el telèfon de la seva mare i li va trucar: «Jo estava treballant a és Pujols, vaig venir de seguida. Vaig trucar al 112 i quan vaig arribar a casa la María i els nens ja s’havien refugiat a casa d’una veïna. Després vaig escoltar un tret que devia ser amb el que [el seu pare] es va suïcidar».

Sobre la motivació que va poder portar aquest home de 83 anys a cometre semblant agressió, apunta a una sèrie de plets judicials: «El meu pare i jo estàvem en judicis des de fa vuit anys perquè va defraudar, amb poders meus i de la meva dona, una sèrie de terrenys a Alemanya i a Espanya, però al final hem guanyat tots els judicis i ell es va quedar sense res, res. I llavors va buscar una culpable que, per a ell, era la María».

Al preguntar-li sobre el caràcter del seu pare, admet malgrat tot que era un home cordial i afable, però amb matisos: «En teoria era sociable, tenia amics als quals va defraudar i als quals va robar però també en tenia d’altres que estaven encantats amb ell». No obstant, Bringewald remarca: «M’he adonat que és un malparit i un defraudador, tot i que sigui dur admetre-ho com a fill».

Bringewald va recordar, a més, un episodi d’agressió que va patir la seva dona, María, en mans del seu pare el Nadal passat en un camí pròxim al domicili familiar, on es va produir ahir l’agressió múltiple: «El dia 23 de desembre la va atacar amb una destral i li va trencar els vidres del cotxe. La María va sortir corrents per la porta i es va amagar al bosc».

En aquell moment, explica que es trobava molt a prop del lloc, des d’on li va trucar la seva dona alertant-lo de l’agressió: «Vaig arribar-hi de seguida, vaig bloquejar el cotxe del meu pare i vam trucar a la Guàrdia Civil».

Notícies relacionades

Van interposar una denúncia demanant una ordre d’allunyament que finalment no va ser admesa. El Mike afirma que la seva relació amb el seu progenitor era «inexistent» i que només es tractaven «a través d’advocats».

Al final, l’agressor i suïcida es va instal·lar el 2019 en una casa situada davant de la seva, des d’on vigilava tots els moviments de la família.