70.000 EUROS AL MERCAT

Desmantellades quatre plantacions de marihuana a Sant Adrià i Badalona

Els Mossos d'Esquadra troben 844 plantes, tres quilos de cabdells i 50 grams de cocaïna en quatre pisos

La investigació va descobrir que tres vivendes estaven connectades de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica

3e8a1ae9-4922-43fa-b7b6-fe2704e7e4f3

3e8a1ae9-4922-43fa-b7b6-fe2704e7e4f3

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat tres plantacions de marihuana a Sant Adrià de Besòs i una a Badalona, on hi havia un total de 844 plantes, tres quilos de cabdells d'aquesta droga i 50 grams de cocaïna, amb un preu estimat al mercat il·lícit d'uns 70.000 euros. En un comunicat fet públic aquest diumenge, la policia autonòmica explica que l'operatiu ha permès igualment detenir una dona de 32 anys per un presumpte delicte de tràfic de drogues i un altre de frau del fluid elèctric.

Els fets es remunten a finals de març, quan els investigadors van tenir coneixement que en aquests pisos es podria estar cultivant marihuana. Al desplaçar-s'hi, també han comprovar que tres d'aquestes vivendes estaven connectades a la xarxa elèctrica "de forma fraudulenta, precària i perillosa", cosa que comporta "un greu risc d'incendi per sobrecàrrega", han afegit.

Un revòlver i abundant munició

Després de la preceptiva autorització per part dels jutjats d'instrucció competents, els Mossos han fet els registres en aquests immobles del barri de la Mina, a Sant Adrià, i Sant Roc, a Badalona. En els tres pisos de la primera localitat hi havia més de 700 plantes i un revòlver amb abundant munició.

La policia ha desmuntar tota la infraestructura necessària per cultivar aquest tipus de droga, és a dir, llums, ventiladors, cablejat, sistema de reg, termòstats, aparells d'aire condicionat o inhibidors d'olor. L'operació de Sant Adrià es va produir els dies 23, 26, 27 i 28 de març.

La investigació continua

Notícies relacionades

Aquest últim dia, el 28, els investigadors van registrar un quart pis a Badalona per ordre del jutjat número 1 d'aquesta ciutat. Allà hi havia una altra plantació de marihuana: 144 plantes, 2,6 quilos de cabdells preparats per vendre, 50 grams de cocaïna, 115 d'haixix i dues armes (un revòlver i un subfusell). 

La policia ha informat que la investigació encara es manté oberta i no es descarta que es produeixin noves detencions. La dona arrestada va ser posada en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració.