Salvament Marítim

Rescaten 59 migrants en una altra llanxa al sud de Fuerteventura

  • S’afegeixen als 65 socorreguts unes hores abans als voltants de l’illa

Rescaten 59 migrants en una altra llanxa al sud de Fuerteventura
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Salvament Marítim ha rescatat aquesta nit 59 immigrants més d’origen subsaharià en una segona llanxa pneumàtica localitzada a uns 45 quilòmetres al sud de Morro Jable, a Fuerteventura, segons han informat fonts dels serveis d’emergència. El grup el formen 41 homes, 17 dones i un menor, que se sumen a les 65 persones socorregudes, feia només unes hores, en una altra pneumàtica també als voltants de Fuerteventura, una mica més al nord, entre les quals, deu dones i un nen.

Aquest segon rescat el va efectuar la ‘Guardamar Talía’, que va navegar fins a arribar a aquest punt durant quatre hores des del port d’Arguineguín, perquè quan va ser localitzada aquesta zòdiac el barco de Salvament amb base a Fuerteventura, la ‘Salvamar Mízar’, ja es dirigia cap a Puerto del Rosario amb les altres 65 persones.

Notícies relacionades

Aquest grup ja ha desembarcat a la capital de Fuerteventura, on han rebut les primeres assistències sanitàries, tot i que tots es trobaven en aparent bon estat. De la pneumàtica de 59 persones encara es desconeix com es troben els ocupants. Sí que s’ha confirmat que la ‘Guardamar Talía’ els traslladarà al port d’Arguineguín, on arribaran de matinada.

La característiques d’aquestes dues embarcacions i el seu nombre d’ocupants coincideixen amb dues alertes transmeses aquest mateixa jornada per les ONG a les autoritats: la de 65 persones amb una zòdiac que va sortir de Tarfaya (Marroc) a les 3 de la matinada de dimecres, i la de 59, amb una altra pneumàtica que va partir més al sud, des del cap Bojador (Sàhara), dimarts cap a les 22.00 hores.