OPERACIÓ POLICIAL

Detinguda a Barcelona una dona que havia fingit la seva mort i estafava clíniques d'estètica

L'arrestada contractava serveis a crèdit amb dades personals que obtenia amb falsos anuncis de lloguer de pisos

06/03/2017 Cotxes dels Mossos d’Esquadra

06/03/2017 Cotxes dels Mossos d’Esquadra / MOSSOS D'ESQUADRA/TWITTER (Europa Press)

Es llegeix en minuts

El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona que havia fingit la seva mort per estafar clíniques de cirurgia estètica. L’arrestada  utilitzava les dades de persones que obtenia a través d’anuncis falsos de lloguer de pisos per contractar serveis a crèdit. Tenia antecedents i havia evitat la investigació de diversos jutjats perquè constava en un certificat de defunció.

La investigació va començar el setembre, quan una dona va denunciar que havien contractat dos finançaments al seu nom per un valor total de 10.000 euros i que l’entitat bancària li reclamava la devolució d’aquests crèditsEren dues operacions a Barcelona i Madrid. 

Confabulada amb la seva parella

Els investigadors van descobrir que la suplantadora utilitzava un telèfon mòbil amb una línia a nom d’una tercera persona i que obtenia les documentacions de les víctimes a través d’anuncis falsos de lloguer de pisos per internet. Després es va saber que la dona treballava en un centre d’estètica del districte de Sant Martí de Barcelona. 

Quan els Mossos la van localitzar, es va identificar amb la documentació d’una quarta víctima i va quedar detinguda pels delictes d’estafa, usurpació de l’estat civil i falsificació documental. 

Diversos antecedents

Et pot interesar

La dona, equatoriana i veïna de l’Hospitalet, té antecedents per diferents delictes i havia evitat la investigació de diferents jutjats gràcies a un certificat de defunció al seu nom emès per les autoritats del seu país natal. La seva parella els presentava en aquestes ocasions per acreditar la seva mort.  La detinguda ha passat a disposició del jutjat de guàrdia de l’Hospitalet de Llobregat i aquest ha decretat llibertat amb càrrecs per a l’arrestada. 

La investigació continua oberta per determinar les circumstàncies en les quals es va emetre el certificat de defunció.