Cinc detinguts

Cau un jove clan familiar a Barcelona que assaltava persones grans

El grup, d'entre 18 i 21 anys, tenia una alta mobilitat pel territori català

201130-ex-cas-mimoses-premsa / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos van detenir el 25 de novembre dos homes i tres dones, d’entre 18 i 21 d’anys, tots de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors de deu delictes de robatori amb violència, sis delictes de lesions, un de furt i pertinença a grup criminal. Les víctimes d’aquests joves eren persones grans, a qui robaven rellotges i joies.

En el període comprès entre el juny i l’agost d’aquest any els Mossos van tenir coneixement de set robatoris en diferents punts de la geografia catalana que seguien sempre un idèntic patró: robatoris violents a persones d’entre 65 i 90 anys a la via pública, concretament de rellotges d’alta gamma i joies d’or. Durant aquests dos mesos es van perpetrar robatoris d’aquest tipus a Sitges (en dues ocasions), Malgrat de Mar, Sant Cugat del Vallès, Calonge i Sant Andreu de Llavaneres, fet que demostra l’alta mobilitat de la qual disposaven els autors.

A partir d’aquests fets els policies van iniciar una investigació partint que feien servir sempre el mateix mètode: un home o una dona s’acostava a la víctima a peu o en vehicle, li demanava una direcció o ubicació d’algun establiment, i tot seguit l’atacaven amb violència per sostreure-li el rellotge o algun tipus de cadena o penjoll d’or, segons el cas.

Assaltaven les dones

Habitualment eren les dones del grup les que atacaven les víctimes, tot i que si no aconseguien l’objectiu, sortia l’home del vehicle i acabava el robatori. Una vegada consumat, fugien del lloc ràpidament i amb el mateix vehicle amb el qual havien arribat.

El grup d’autors pertanyien a un mateix clan familiar, mentre que els vehicles que feien servir anaven a nom de testaferros, també de nacionalitat romanesa, malgrat que de seguida els tornaven a vendre, amb l’objectiu que no se’ls vinculés amb ells i els fets que cometien. 

Enxampats a Barcelona

Després d’una pausa en les seves accions a finals d’estiu, els investigadors van detectar que a partir de principis de novembre es va tornar a reactivar l’activitat delictiva d’aquest grup, concretament en tres robatoris, a Sant Quirze del Vallès, Calonge i Castelldefels. Precisament, va ser a l’última localitat quan el 25 de novembre tres de les persones investigades van abordar un home gran per treure-li l’anell i el rellotge que portava sense poder aconseguir-ho. Al cap de poc d’aquest fet els investigadors van interceptar els autors a Barcelona i els van detenir.

Arran de les detencions es van realitzar dues entrades a Barcelona, en domicilis de dues persones investigades que també van quedar detingudes i on es van trobar diverses joies sostretes, diners i roba que es veu en les imatges gravades durant els robatoris. També es van intervenir quatre vehicles amb què actuaven.

A la presó

Notícies relacionades

El valor total sostret pel grup criminal és de gairebé 87.000 euros de preu de compra, malgrat que s’ha de tenir en compte que en els casos dels rellotges molts models ja no es fabriquen i que actualment el valor seria més elevat, ja que es podrien considerar «peces de col·leccionista». Els

detinguts van passar a disposició judicial el 27 de novembre davant el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú. La magistrada va decretar l’ingrés a presó dels cinc.

Temes:

Robatoris