Els Mossos detenen dues persones per la desaparició de Janet Jumillas a Cornellà

Els arrestats eren coneguts de la dona de 39 anys i sense relació estable coneguda

La víctima va desaparèixer el 13 de març i la policia sempre ha investigat el cas amb origen criminal

1af45edf-ab74-4c46-aba4-3db186b1cfc7-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han detingut dues persones a Cornellà relacionades amb la desaparició de Janet Jumillas, la dona, de 39 anys, mare soltera amb dos fills, pluriocupada, que cuidava els seus pares i un germà i que mai va anar a una cita amb un nebot el 13 de març passat.

Agents de la policia han registrat aquest migdia el domicili d’un dels dos detinguts, un home que en principi no mantenia una relació sentimental estable amb la desapareguda, al carrer de Ramon Sala i Massaguer, a escassos 10 minuts del lloc on se li va perdre la pista a Janet el 13 de març passat. 

La policia científica examina la terrassa d’un dels dos detinguts. / MARTÍ FRADERA

Mai va arribar a la cita amb un nebot 

Aquell fatídic dia, la Janet es va desplaçar fins a Cornellà per fer un tràmit en una oficina d’Hisenda. Per WhatsApp, va enviar un àudio al seu nebot Fernando remarcant-li que al cap de mitja hora hauria tornat a Viladecans per esmorzar. No s’hi va presentar. Tampoc va tornar a casa quan va arribar l’hora de portar al metge la seva filla petita, que aquell dia estava malalta i no havia pogut anar a l’escola.

Notícies relacionades

El cotxe, tal com havia indicat al seu nebot, va aparèixer dies més tard aparcat a prop de l’oficina d’Hisenda de Cornellà, sense rastres de violència.

Imatge d’arxiu d’una concentració per Janet Jumillas. / GUILLEM SÀNCHEZ

Desaparició d’origen criminal

Des dels primers dies, el cas l’està portant la Unitat Central de Persones Desaparegudes, els investigadors de la qual s’activen només quan hi ha sospites que apunten a una desaparició d’origen criminal. La policia catalana tenia clar que no hi havia cap motiu per creure que aquesta mare soltera hagués abandonat voluntàriament els seus dos fills.