PROCÉS JUDICIAL

El nen de quatre anys mort en una cacera "en cap moment" va sortir del seu lloc

El petit, que estava al costat del seu pare i el seu avi, va rebre un impacte de bala al cap

La família del menor es persona com a acusació particular en la causa oberta en un jutjat de Sevilla

zentauroepp46615231 burguillos190119173455

zentauroepp46615231 burguillos190119173455 / Jose Manuel Vidal

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Jutjat d’Instrucció número 16 de Sevilla investiga la mort d’un nen de quatre anys i natural d’Écija després de rebre de manera fortuïta un tret en una cacera celebrada dissabte passat en una finca ubicada al municipi sevillà de Guillena. Per aquest cas hi ha un detingut com a presumpte autor d’homicidi imprudent. El petit, segons la família, que s’ha personat com a acusació particular, no es va moure "en cap moment" ddel costat del seu pare, que estava com a observador, i el seu avi, l’únic tirador autoritzat.

"El nen no es va moure del banc de caça en el qual estava assegut, ho tenia prohibit i estant assegut un tret li va impactar al cap, un tret que mai hauria d’haver arribat allà", ha explicat a l’agència Europa Press Rosario Serrano, l’advocada de la família.

Es pot recordar que dilluns passat el jutge d’Instrucció número 16 de Sevilla, Juan Gutiérrez Casillas, va acordar deixar en llibertat provisional L.A.G., l’home de nacionalitat argentina i d’uns 60 anys d’edat, detingut com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi imprudent per ser l’autor del tret que va acabar de manera fortuïta amb la vida del nen.

Citats els participants de la cacera

El magistrat ara començarà la pràctica de diligències que aclareixin els fets en aquest tràgic succés que va acabar amb la vida del menor. Així el pròxim 8 de febrer estan citats el primer grup de testimonis, en concret, tots els participants en la munteria –entre ells el pare de la víctima–, així com l’organitzador. Si bé, l’advocada de la família, personada en la causa, tal com ha avançat aquest divendres el 'Diario de Sevilla', ha aclarit que el pare del menor no és un caçador, sinó que hi era com a observador.

Minuts abans de les 11.30 hores de dissabte passat, el Servei Coordinat d’Emergències 112 d’Andalusia va rebre una trucada d’un testimoni que indicava que un menor havia resultat ferit per un tret a la finca La Lapa, a Guillena, on es van desplaçar la Guàrdia Civil i la Policia Local de Burguillos, a més de l’Empresa Pública d’Emergències Sanitàries (EPES) 061.

El menor va ser traslladat amb vida en ambulància al centre de salut més proper, el de Burguillos, on els sanitaris van intentar reanimar-lo sense èxit i només en van poder confirmar la mort. El grup de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de La Rinconada (Sevilla) va obrir la investigació per aclarir les causes de la mort del menor i va detenir l’acusat, que compta amb les llicències per a ús d’armes i caçar en regla, així com amb l’assegurança de responsabilitat civil en vigor.

Moviments entre la malesa

L’acusat, segons va declarar, no coneixia la víctima ni el seu pare. Durant la seva declaració va relatar que, sent al seu lloc, va sentir soroll i va observar moviments entre la ingent quantitat i alta malesa existent a la finca, i per això "es va avançar" per observar què era i, després d’un gir de 90graus, va disparar cap a la dreta", on hi havia el nen.

L’advocada de la família ha assenyalat que el pare del menor, que està "destrossat", "no és caçador ni té permís d’arma, hi anava d’espectador i era al costat del seu fill al lloc número dos", mentre l’acusat es trobava l’u. Entre aquests dos llocs hi havia un pendent i per això "els trets no poden arribar d’un lloc a l’altre si no t’avances".

D’altra banda, la lletrada ha aclarit que en un lloc "hi pot haver més d’una persona però no pas més d’un tirador", i l'avi era titular d'aquest lloc. Els tres eren al seu lloc, quan "de sobte" van sentir un tret i el nen va caure del banc en què estava assegut.

Cridat a l’ordre

Notícies relacionades

En aquest sentit, i reiterant que el caçador no pot avançar des del seu lloc per evitar tragèdies com aquesta, ha explicat que "ells –avi i pare del nen– van veure abans dels fets l’encarregat de la dula "cridar l’atenció a l’acusat perquè tornés al seu lloc".

Finalment, l’advocada de la família ha anunciat que estan estudiant interposar accions judicials contra usuaris de xarxes socials i mitjans de comunicació per certs comentaris, com el d’"assassí", abocaments contra els pares de la víctima, "aprofitant aquesta desgràcia".

Temes:

Caça