homicidi per omissió

Detinguts dos bussejadors per deixar-ne morir un altre mentre buscaven farcells de cocaïna a Algesires

Els arrestats van entorpir amb contradiccions la recerca del cadàver, que va ser trobat al cap de 10 dies

a1girpedtyb5lcbdlunbc51100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents de la Policia Nacional, pertanyents a la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV), han detingut els dos companys d’immersió del bussejador que va perdre la vida el setembre passat a la zona de Getares, a Algesires (Cadis), el cos del qual es va buscar durant 10 dies. Als detinguts se’ls acusa d’un presumpte delicte d’homicidi per omissió i la immersió suposadament està relacionada amb la recuperació de farcells de cocaïna.

Segons han indicat a Europa Press fonts policials, els detinguts estan als calabossos de la Comissaria a l’espera de passar a disposició judicial.

Es pot recordar que el 18 de setembre, cap a les 23.15 h hores, el patró d’una embarcació va alertar que havia perdut el rastre d’un bussejador al paratge del Boquete de los Bobiones.

Contradiccions

El seu cos va aparèixer sense vida 10 dies després. A partir d’allà, la Policia va obrir una investigació, va prendre declaració als dos companys del bussejador mort i es va donar com a resultat contradiccions en els testimonis, com per exemple la ubicació de l’aparició del cos, a nou quilòmetres d’on declaraven que s’havia produït la immersió de la desaparició.

Notícies relacionades

A més, segons han indicat fonts policials, el visionament d’imatges de càmeres facilitades per l’Autoritat Portuària s’observa la immersió d’algun dels tripulants per rescatar motxilles de cocaïna. Es tracta de bussejadors altament qualificats i amb equips valorats en més de 20.000 euros.

Altres de les sospites de la Policia es va basar en la comprovació de les marees i les coordenades tècniques que no guardaven concordança amb les dades donades pels ara detinguts.

Temes:

Cadis Cocaïna