A punt de fugir al seu país

Detingut el lladre de la brutal agressió a una dona en un portal d'Algesires

L'home, amb nombrosos antecedents, ha sigut arrestat a l'estació d'autobusos de Màlaga quan pretenia fugir a Romania

Càmera de seguretat a Algesires que capta l’agressió. / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut aquest divendres el suposat autor d'una brutal pallissa a una dona a Algesires (Cadis), a qui diumenge passat va robar la bossa al portal de casa seva, a l'estació d'autobusos de Màlaga, quan pretenia agafar un autobús per fugir a Romania.

L'home havia sigut identificat hores abans per la Policia, que va demanar col·laboració ciutadana al difondre per les xarxes socials les imatges de l'agressió, que van ser captades per una càmera de seguretat.

És Stoian Marcel Gongu, un home de 31 anys de nacionalitat romanesa, amb múltiples antecedents i residència a Algesires. Agents de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) destinats a Algesires havien registrat prèviament la seva vivenda en aquesta localitat gaditana: se'l relaciona amb altres episodis similars al que va tenir lloc diumenge passat.

Quan la policia el va tenir identificat, les diligències la van portar fins a l'entorn de Màlaga. Aleshores es va activar un operatiu per detenir-lo a l'aeroport, a l'estació de trens, a la d'autobusos, fins que finalment se'l va localitzar i arrestar a l'andana 6 de l'estació de busos.

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, havia publicat prèviament la imatge del suposat autor "de la salvatge agressió" per reclamar la col·laboració ciutadana per detenir-lo, i instava a comunicar als telèfons 112, 091 o el 062 qualsevol informació respecte a aquest cas. 

La Policia Nacional va difondre diverses vegades aquesta mateixa setmana a través de les xarxes socials un vídeo en què una dona era agredida per un individu que li robava la bossa. Les imatges, de baixa qualitat, al ser captades per la càmera de seguretat del portal de la vivenda de la víctima, es van fer virals per la violència amb què va actuar l'ara identificat.

Aquest divendres el ministre informava, també a través de Twitter, de la detenció.

Múltiples contusions

Notícies relacionades

La Policia Nacional va obrir una investigació per localitzar l'autor de l'agressió a aquesta dona de 64 anys diumenge, 15 d'abril, a la nit, al portal de casa seva. La dona va ser ingressada amb múltiples contusions com a conseqüència dels reiterats cops.

A les imatges s'aprecia com l'agressor, que anava amb xandall, va abordar la dona pel darrere i li va pegar amb força a la cara, fins i tot quan era a terra. Posteriorment li va prendre la bossa i va fugir del lloc de l'escena.