Lleida tanca el bar on un urbà va apallissar un jove

La Paeria va aixecar un acte per consum de drogues al local

video

video

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Lleida ha ordenat el tancament del bar La Cordobesa, on el 28 de febrer es va registrar una agressió a un jove per part d'un agent de la Guàrdia Urbana. L'incident va ser gravat i es va fer viral a les xarxes socials.

Fonts de la Paeria han confirmat que el local s'ha precintat després d'una acta aixecada dimecres per una infracció molt greu, al constatar que al bar es tolerava el consum de drogues. Quan es va fer pública la gravació, la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, va assegurar que el bar tenia quatre actes aixecades per consum d'estupefaents, tant a l'interior com a l'entrada. També va explicar que l'incident va començar quan els agents de la policia local es van personar a l'establiment després que els veïns es queixessin del soroll.

Notícies relacionades

En la gravació es veu com un urbà clava cops de puny i puntades de peu a un jove quan està a terra i li llança una cadira del bar. El noi i un amic que presumptament també va ser agredit han denunciat al jutjat dos agents per delictes de lesions amb instrument perillós, contra la integritat moral i per tortures, a l'apreciar que l'agressió podria tenir motius racistes.

La Fiscalia i els Mossos tenen una investigació oberta i l'ajuntament ha obert un expedient informatiu per remetre'l al jutjat. De moment, no sancionarà l'agent fins que el jutge es pronunciï. Els joves van ser detinguts per amenaces i atemptat contra l'autoritat.