L'ESTIU PASSAT

Investigada una suposada violació a un menor discapacitat a Màlaga

El succés s'hauria produït l'estiu del 2017 i va sortir a la llum per una baralla escolar entre víctima i agressors

És la segona agressió sexual comesa per menors que es coneix en menys d'una setmana

zentauroepp42035306 fiscal a de menores de malaga foto efe archivo180212135529

zentauroepp42035306 fiscal a de menores de malaga foto efe archivo180212135529
José Ignacio Francés, advocat que representa la mare de la víctima.

/

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

La Fiscalia de Màlaga investiga una suposada agressió sexual comesa sobre un menor de 14 anys, amb una discapacitat del 41%, per part de dos germans d'11 i 14 anys amb qui comparteix centre escolar. La suposada agressió s'hauria comès l'estiu passat, però els agressors havien amenaçat el menor perquè no expliqués res, i no va ser fins després d'una baralla escolar fa tres mesos quan el fet va sortir a la llum. La defensa de la víctima, que es troba sota tractament psicològic i no va explicar res “per vergonya”, ja ha demanat l'expulsió i el canvi de centre dels menors agressors. La Fiscalia de Menors ja ha obert diligències contra el gran dels agressors, que ha arribat a assegurar que l'agressió es va produir el 2016, quan tenia 13 anys, i, per tant, era inimputable, mentre que s'ha iniciat el procediment de reeducació del menor d'11 anys.

Segons ha explicat l'advocat de la víctima, al mes d'octubre es va produir un enfrontament al pati de l'institut on estudia la víctima. El director va cridar els dos alumnes al seu despatx per aclarir els motius de la baralla, i allà va sortir l'agressió sexual comesa per un dels dos nois i el seu germà petit, d'11 anys, a les instal·lacions d'una piscina municipal. El suposat agressor no va negar els fets, però va culpar-ne una quarta persona, amiga de la víctima. El director del centre va interrogar aquest noi, que va explicar haver vist com el suposat agressor i el seu germà es van emportar per la força el seu amic a una habitació allunyada de la piscina i el van obligar a realitzar certes pràctiques sexuals amb els dos agressors.

Testimoni intimidat

Aquest testimoni, que narra fins i tot una violació al menor discapacitat que la víctima encara no ha reconegut, va presenciar els fets amagat darrere d'una porta, però en un moment donat la porta es va moure i els agressors es van adonar que estaven sent observats, per la qual cosa van cessar l'agressió i van sortir a buscar el testimoni, a qui van identificar i van seguir fins a casa seva. Des d'aleshores, els suposats agressors també l'han amenaçat i intimidat perquè no expliqués res, segons ha confirmat fins i tot la seva pròpia mare.

Notícies relacionades

El centre educatiu va activar immediatament el protocol d'abusos sexuals al centre, ja que víctima i agressor des de l'inici de curs compartien almenys dues classes, segons va avançar Diario SUR. Així, l'advocat del menor discapacitat ha sol·licitat l'expulsió del suposat agressor i el seu trasllat de centre, perquè la víctima pugui continuar en el seu entorn.

La mare del menor va conèixer els fets per la direcció del centre i l'amic del seu fill, per la qual cosa va presentar una denúncia a comissaria i ara s'ha presentat en les diligències judicials. El Jutjat de Menors número 1 de Màlaga ha obert diligències de reforma contra el suposat autor de l'agressió sexual en un acte firmat el 19 de gener, mentre que contra el menor d'11 anys, al ser inimputable, s'ha iniciat un expedient de rehabilitació. El cas recorda la suposada violació grupal destapada la setmana passada en un poble de la serra de Cazorla (Jáen), on un menor de 9 anys acusa diversos companys de centre educatiu d'una agressió sexual comesa a les instal·lacions escolars.  La Fiscalia de Menors ha acabat arxivant el cas ja que tots els agressors són menors de 14 anys i per tant inimputables. Tots ells continuen expulsats del centre en aquests moments.