DE VISITA

Vilafranca del Penedès, una destinació per respirar

Després de la situació viscuda no només tenim ganes de sortir a respirar aire pur, també de cuidar la nostra salut i disfrutar d’espais sense aglomeracions.

Vilafranca del Penedès es converteix en la vostra opció ideal per redescobrir i gaudir de la naturalesa.

Vilafranca del Penedès, una destinació per respirar

Vilafranca

1
Es llegeix en minuts

La vila és la capital del Penedès, una terra on la vinya és la protagonista, tant pel paisatge com pel seu producte estrella, el vi. Un vi que trobaràs als cellers amb diverses activitats, unes quantes, per a tota la família. Si el que cerques són propostes saludables, has de fer un cop d’ull a ‘Vilafranca Respira’, un conjunt d’activitats que permeten als visitants viure la naturalesa, des d’opcions més actives fins a plans on la tranquil·litat serà l’autèntica protagonista.

Notícies relacionades

És molt fàcil accedir a la vinya que envolta la ciutat i trobar senders que ens porten per la seva vora. Hi ha onze rutes de diferent dificultat que ens dirigeixen des de Vilafranca del Penedès a diversos punts destacats del territori. Hi ha dos camins creats a fi de donar a conèixer tant la vinya i els treballs que necessita, com per descobrir la relació entre la part urbana i la part rural. Parlem del Camí del Vi i d’Entre Vinyes, rutes que disposen d’un full d’activitats que poden convertir el passeig en un repte per als més petits. Una bona opció d’allotjament en família és l’Alberg de Vilafranca que forma part de la Xarxa Espanyola d’Albergs Juvenils.

També hi ha altres alternatives per descansar: des dels hotels de la ciutat, els apartaments turístics, la xarxa de casa rurals al voltant de la població fins a la zona d’autocaravanes. Juntament amb les activitats que us permetran «respirar», trobareu altres propostes interessants, com els castells. Ser testimoni d’un assaig és comprovar com res és a l’atzar, com la unió fa la força. Disfruteu també de la seva cuina de proximitat amb gran varietat de restaurants per a tots els gustos. Destaca el producte de temporada, sobretot, el gall del Penedès i les catànies, una autèntica delícia. En definitiva, a Vilafranca del Penedès descobrireu l’autenticitat d’un territori marcat per la vinya, la gastronomia i la seva naturalesa ideal per disfrutar del patrimoni material i immaterial d’una vila centenària.