SALUT

Europa retira del mercat la vacuna de la covid d’AstraZeneca

Europa retira del mercat la vacuna  de la covid d’AstraZeneca

Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

AstraZeneca deixarà de comercialitzar a Europa Vaxzevria, la seva vacuna contra la covid-19, a partir d’avui. El cessament respon a una petició de la mateixa companyia feta a la Comissió Europea al març per raons comercials. La notícia es coneix dies després que la farmacèutica admetés, per primer cop, que el seu fàrmac pot provocar efectes secundaris com trombosi en "casos molt estranys", segons un document legal presentat al Tribunal Suprem del Regne Unit al febrer i que ara ha revelat el diari The Telegraph.

Notícies relacionades

Aquesta afirmació es produeix en el marc d’un procés judicial del Tribunal Suprem anglès, que té oberta una demanda col·lectiva de 51 víctimes i familiars que reclamen a AstraZeneca fins a 100 milions de lliures per danys i prejudicis pels efectes secundaris de la vacuna.

El 5 de març, AstraZeneca va demanar a la Comissió Europa retirar l’autorització de comercialització del medicament, que va ser inscrit al Registre de Medicaments de la Unió el 29 de gener del 2021. El 27 de març, la Comissió Europea va acceptar el cessament de comercialització de la vacuna.