Un Boeing 737 dels EUA perd part del fuselatge en ple vol

Un Boeing 737 dels EUA perd part del fuselatge en ple vol

X @KYRINKER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’agència federal de l’aviació nord-americana està investigant un incident amb un Boeing 737 MAX que, segons les imatges difoses en alguns mitjans, va perdre part del seu fuselatge en ple vol, inclosa la finestra, tot i que va poder aterrar fora de perill a l’aeroport de Portland. Segons va difondre ahir l’agència Efe, l’incident va forçar Alaska Airlines, l’aerolínia afectada, i altres companyies, a paralitzar els vols amb aquest tipus d’aeronaus, que han tingut diversos accidents en els últims anys.

"El vol 1282 d’Alaska Airlines va tornar sa i estalvi a l’Aeroport Internacional de Portland cap al voltant de les cinc de la tarda hora local el divendres 5 de gener (dissabte, 01.00 de la matinada GMT), després que la tripulació informés d’un problema de pressurització. L’avió es dirigia a l’aeroport internacional d’Ontario, a Califòrnia", segons explica un comunicat.

Relat dels passatgers

Notícies relacionades

Segons imatges fetes per alguns passatgers, un plafó de fuselatge, inclosa la finestra, es va desprendre poc després de l’enlairament. Un testimoni citat per CNN diu que el fuselatge es va desprendre quan l’avió va agafar altitud i que no se’n va adonar fins que va poder treure’s la màscara d’oxigen. Un altre passatger, Vi Nuguyen, va assegurar a The New York Times que va ser despertat per un fort soroll durant el vol. "Vaig obrir els ulls i la primera cosa que vaig veure va ser la màscara d’oxigen davant meu", va explicar. "He mirat a l’esquerra i el plafó lateral estava partit; la primera cosa que m’ha vingut a l’esperit és: moriré", va afegir.

A l’avió, Boeing 737 Max, hi viatjaven 171 passatgers i sis membres de la tripulació i només va estar en vol aproximadament 35 minuts des que es va enlairar de l’aeroport de Portland. L’incident es va produir 20 minuts després que s’hagués enlairat.

Temes:

Alaska