¿A quines llars catalanes s’ha begut aigua regenerada i dessalinitzada?

Joan Cortadellas

2
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

Per no dependre de l’aigua dels rius, emmagatzemada als embassaments, la majoria d’habitants de Catalunya han rebut a les seves aixetesaigua procedent de dos processos complexos que han evitat (de moment) l’entrada en lafase d’emergència per escassetat hídrica: la desalinizació i laregeneració. ¿Però exactament, a quines llars ha arribat aquesta aigua?

Notícies relacionades

En general, l’aigua dessalinitzada s’ha consumit a les ciutats i municipisproveïts perATL(Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat), tot i que on ha tingut més impacte és a les zones més pròximes a les dues dessaladores en funcionament, una al Prat de Llobregat i l’altra a Blanes. S’ha aprofitat aquest recurs en ciutats com Barcelona, Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Vilafranca del Penedès i pobles limítrofs. A l’àrea metropolitana, de fet, ha sigut una de les principals fonts hídriques.

De la planta, s’encarrega Aigües de Barcelona, per tant, aquesta aigua l’estan bevent principalment els habitants de les 23 ciutats metropolitanes proveïdes per aquesta empresa, segons asseguren fonts de la companyia. Algunes d’aquestes són Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Cerdanyola del Vallès i Montgat.