A la Costa Brava

Ascendeixen a 11 els joves detinguts per l’assalt a la discoteca Coste Este de Palafrugell

Ascendeixen a 11 els joves detinguts per l’assalt a la discoteca Coste Este de Palafrugell

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Ja són 11 els detinguts per l’assalt a la discoteca Costa Este de Calella de Palafrugell, del 15 de juliol. Tots són joves del municipi del Baix Empordà que, a més, tenen prohibit acostar-se a l’establiment. El jutge ha dictat una ordre d’allunyament de la discoteca contra tots.

Els fets es van produir després que el personal no permetés l’entrada al grup, que ja havia protagonitzat enfrontaments anteriorment amb els membres de seguretat. Va ser llavors quan van començar a llançar tanques d’obra, ampolles de vidre i altres objectes contra el personal, que es va refugiar a l’interior de la discoteca. La policia va iniciar una investigació conjunta amb els Mossos per trobar-ne els responsables.

Atrapats per les càmeres

La policia, inicialment, va identificar i va arrestar tres joves, dos en un altre local. Quan van veure els agents van intentar, sense èxit, escapar-se. El tercer dels arrestats era a l’aparcament. La investigació a través de les càmeres de seguretat va continuar. Al cap d’uns dies en van detenir tres més i en total ja són 11 els joves que han hagut de passar davant el jutge.

Notícies relacionades

Tots els detinguts estan en llibertat i la policia no descarta més detencions. Arran dels fets, la policia local de Palafrugell i els Mossos d’Esquadra van incrementar la presència a la zona amb patrullatges més continus durant els dies de més concurrència a la discoteca. Una altra mesura que va prendre la discoteca va ser la instal·lació de limitadors de so que la policia local podia activar quan considerés oportú, a més de millorar l’enllumenat i la seguretat. Es pot dir que Costa Este ja va ser notícia arran d’una festa il·legal a la zona d’aparcament amb unes 400 persones i que el consistori va portar als jutjats.

L’únic incident

L’assalt a la discoteca Costa Este ha sigut un dels pocs incidents registrats a la discoteca aquest estiu. Segons fonts de l’ajuntament, el nombre de queixes i denúncies per soroll i molèsties als veïns han descendit de manera destacable en relació amb l’estiu passat i l’anterior.