Incident

Un porter de discoteca fa la tècnica ‘mataleón’ a un jove fins a deixar-lo inconscient a Granada

La víctima podia haver estat involucrat en un altre aldarull previ, on va rebre cops a la cara i va quedar estirat a terra

Un porter de discoteca fa la tècnica ‘mataleón’ a un jove fins a deixar-lo inconscient a Granada
1
Es llegeix en minuts

D’acord a les indagacions realitzades per la Guàrdia Civil, el divendres 4 d’agost, es va produir un aldarull en un pub ubicat a Almuñécar, Granada, quan un client estava pertorbant l’ordre. En aquell moment, el porter del local va respondre utilitzant una tàctica coneguda com a ‘mataleón’.

La tècnica del ‘mataleón’ consisteix a subjectar una persona des de l’esquena i aplicar pressió al seu coll amb el braç, cosa que provoca una disminució del flux sanguini al cervell, portant-la al desmai. Aquesta tàctica és perillosa i comporta riscos evidents per a la persona que l’experimenta.

Un vídeo que mostra la seqüència dels esdeveniments s’ha tornat viral a les xarxes socials. En les imatges, es pot observar el jove, acusat de llançar pedres contra la discoteca, tenint una conversa amb el porter abans que la situació prengués un gir inesperat.

En qüestió de segons, el membre de l’equip de seguretat immobilitza el jove amb una força desmesurada, i el va deixar inconscient. Durant diversos segons, la víctima es manté a terra sense rebre ajuda de les persones presents.

Notícies relacionades

Segons la Guàrdia Civil, el jove pot ser que estigués involucrat en un altre aldarull previ, on va rebre cops a la cara i va quedar estirat a terra.

Els investigadors han aconseguit identificar totes les persones involucrades en l’incident. No obstant, l’agredit no ha presentat denúncia. Malgrat aquesta situació, la Guàrdia Civil entregarà les seves troballes a l’autoritat judicial perquè decideixi si el cas ha d’arxivar-se o si és necessari realitzar més investigacions.