Indemnitzacions

Ouigo pagarà als viatgers atrapats al túnel de Berà el doble del preu del bitllet i un val de 75 €

Un tren Ouigo avariat atrapa 461 passatgers en un túnel de Roda de Berà (Tarragona)

Barcelona-Madrid amb tren: ¿Quina és la millor opció d’alta velocitat?

Ouigo pagarà als viatgers atrapats al túnel de Berà el doble del preu del bitllet i un val de 75 €
2
Es llegeix en minuts
EFE

La companyia ferroviària Ouigo tornarà el doble de l’import del bitllet i regalarà un val de 75 euros per utilitzar en els seus serveis als 461 passatgers del tren Madrid-Barcelona que dimecres van quedar atrapats en un túnel de Roda de Berà (Tarragona) al voltant de sis hores.

La companyia ha informat aquest dijous que «la tripulació a bord va fer tot el que estava a les seves mans per atendre’ls [als passatgers], tot i que, ateses les extraordinàries circumstàncies, no poguessin fer tot el que s’hauria volgut».

Ouigo, que s’ha disculpat i ha remarcat que «la seguretat dels seus passatgers i l’experiència del viatger són dues de les principals prioritats» de la companyia, també ha anunciat que tornarà els càrrecs de consumicions fets al bar del tren durant la incidència.

Fallada del compressor

L’operador ferroviari ha explicat que l’avaria es va produir com a conseqüència d’una fallada del compressor «que activa les mesures de seguretat per prevenir qualsevol error en el bon funcionament del sistema de frenada», encarregat de fer que el comboi pari immediatament quan es detecta un problema.

La companyia ha manifestat que «aquest tipus d’incidències que comporten retards de més d’una hora va estar l’any passat en el 0,68% i, en termes absoluts, van ser cancel·lats quatre del total del 4.648 trens comercials», xifra que –han assegurat– «és dins dels límits acceptables per a qualsevol companyia ferroviària».

El tren d’alta velocitat de la companyia Ouigo realitzava el trajecte Madrid-Barcelona i es va avariar a la tarda, cosa que va provocar que quedés detingut dins del túnel Serra Llarga, a l’altura del municipi de Roda de Berà, durant al voltant de sis hores.

Una locomotora va arribar fins al tren avariat al túnel de Serra Llarga i el va remolcar fins a l’estació del Camp de Tarragona, on esperava un altre comboi de la companyia que va traslladar els passatgers fins a Barcelona, el seu destí final, al qual van arribar a mitjanit.

A la seva arribada a l’estació de Barcelona-Sants, molts dels viatgers es van queixar de la calor soferta durant les hores en què es van mantenir al tren, de la falta d’informació o de l’escassetat de begudes i menjar que va oferir la companyia i que van haver de pagar.

Notícies relacionades

A causa d’aquesta avaria, totes les línies d’alta velocitat es van veure afectades i els seus trens van patir retards, ja que en el tram de la línia on es va produir l’incident se circulava en la via única, segons van informar fonts d’Adif.

Ouigo ofereix serveis a baix cost de transport de passatgers entre Barcelona-Sants i Madrid-Puerta de Atocha, amb parada a Zragoza-Delicias, i va començar a funcionar a partir de la liberalització del servei d’aquesta línia d’alta velocitat.