Transport públic

Una avaria en un tren Ouigo Barcelona-Madrid afecta 3.000 passatgers

L’incident ha obligat a retardar un viatge i a suspendre’n dos més

  • Al tren del ‘botellon’ cap a les discos d’adolescents Cocoa i Titus: cubates, aventures i (molta) gresca

  • Tres ‘diògenes’ per setmana: així treballen les empreses que fan neteges traumàtiques

Una avaria en un tren Ouigo Barcelona-Madrid afecta 3.000 passatgers
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’avaria aquest divendres d’un comboi de la companyia Ouigo que cobria la línia d’alta velocitat Barcelona-Madrid ha obligat a retardar més de tres hores el viatge d’un d’ells amb 1.015 passatgers i a suspendre el viatge de dos trens més, que sumaven 2.000 viatgers més, ha informat la companyia francesa en un comunicat. En total, més de 3.000 afectats.

La companyia assenyala que el tren del trajecte Ouigo 06501, amb sortida d’Atocha a les 10 del matí amb destí a Barcelona i 1.015 passatgers a bord, ha sortit amb una hora de retard de Madrid per problemes en el tancament d’una porta.

El tren ha quedat estacionat més de dues hores a l’estació de Saragossa per la mateixa incidència, des d’on dos combois han traslladat finalment els passatgers fins a Barcelona, segons la companyia.

Sense bitllet a Renfe

Segons testimonis directes, tretze dels passatgers que esperaven a Saragossa la reparació del tren han pujat sense bitllet en un altre de la companyia Renfe que circulava amb destí a Barcelona.

Notícies relacionades

L’avaria d’aquest tren ha suposat la cancel·lació del comboi Ouigo 06740, amb sortida prevista a les 13.40 hores des de Barcelona i arribada estimada a Atocha a les 16.20 hores, amb 970 passatgers i, al seu torn, el trajecte de tornada, el viatge numerat com 06571, amb sortida a les 17.20 hores des de Madrid i arribada a la capital catalana a les 19.50, amb 973 viatgers més.

Ouigo afirma en el comunicat que, «en compliment amb la seva política de compensació, els viatgers afectats rebran» la corresponent compensació, que serà de l’import íntegre en el cas del tren que ha arribat amb retard i del 200% del cost del bitllet en el cas dels viatgers els trens dels quals han sigut suspesos.