Amb tempestes i calamarsa

Protecció Civil activa l’alerta per fortes pluges a Girona, al centre i al prelitoral de Catalunya

Protecció Civil activa l’alerta per fortes pluges a Girona, al centre i al prelitoral de Catalunya

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil ha activat aquest dissabte l’alerta del pla Inuncat per les fortes pluges que es preveuen aquesta tarda i nit en moltes comarques catalanes, especialment a les de Girona i de la Catalunya Central. «Poden caure més de 20 litres d’aigua per metre quadrat en 30 minuts», avisa. A més, les precipitacions aniran acompanyades de tempestes i calamarsa en algunes zones. En aquest cas, es poden acumular més de 50 l/m2.

Tot i que ha predominat l’ambient assolellat fins al migdia, els núvols ja tenyeixen de gris gran part del territori i el Servei Meteorològic de Catalunya preveu per a aquesta tarda xàfecs forts i abundants al Pirineu, Prepirineu i part del prelitoral català.

Les pluges començaran a les comarques de Girona i, a mesura que passin les hores, s’estendran a l’oest i al terç sud. El Meteocat avisa que aquestes condicions meteorològiques es poden allargar fins diumenge.

Vuit comarques en risc alt

Notícies relacionades

L’alerta és moderada en moltes zones. No obstant, Protecció Civil avisa de risc alt en quatre comarques de Girona i quatre de Barcelona. D’una banda, l’Alt Empordà, la Garrotxa, el Ripollès i la Selva. De l’altra, el Moianès, Osona, el Berguedà i el Bages.

Com a conseqüència d’aquesta previsió meteorològica, les autoritats demanen als ciutadans que extremin la preocupació en desplaçaments i activitats a l’exterior. En concret, recorda no aparcar els vehicles en rieres o punts subterranis inundables.