Acompanyades de temps violent

Protecció Civil amplia l’alerta per pluges fortes en gran part de Catalunya

Protecció Civil amplia l’alerta per pluges fortes en gran part de Catalunya

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil ha ampliat aquest diumenge l’alerta del pla Inuncat per les fortes pluges que es preveuen avui en gran part de Catalunya. Les precipitacions no es faran esperar gaire: començaran al migdia i s’allargaran durant la tarda. «Poden caure més de 20 litres d’aigua per metre quadrat en 30 minuts», avisa. A més, les precipitacions aniran acompanyades de tempestes, calamarsa i fortes ràfegues de vent en algunes zones, on es poden acumular més de 50 litres per metre quadrat.

Les pluges han començat a caure a les comarques de Girona i al terç sud del territori, sobretot al delta de l’Ebre. No obstant, a les 12 del migdia ja s’han estès per gairebé tot Catalunya excepte al litoral de Barcelona. En aquest sentit, Protecció Civil manté l’alerta moderada (groga) en més de 30 comarques.

Vuit comarques en risc alt

Notícies relacionades

La situació canviarà en vuit regions de la Catalunya central: la Noguera, Solsonès, Berguedà, Osona, Ripollès i Garrotxa patiran risc alt (taronja) fins al capvespre, quan les pluges s’estancaran al Pirineu i Prepirineu orientals de Lleida i al terç sud.

Com a conseqüència d’aquesta previsió meteorològica, les autoritats demanen als ciutadans que extremin la preocupació en desplaçaments i activitats a l’exterior. En concret, recorda no aparcar els vehicles en rieres o punts subterranis inundables.