Manifestació

Protesta a Badalona per les agressions sexuals: «Aquí ens violen i sembla que no passi res»

Protesta a Badalona per les agressions sexuals: «Aquí ens violen i sembla que no passi res»

Laura Guerrero

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dijous a la plaça de la Vila de Badalona per expressar el seu rebuig a les agressions sexuals amb menors implicats que els últims mesos han tingut lloc a la ciutat i per reclamar a les administracions públiques mesures decidides i concretes per resoldre la situació. Els Mossos d’Esquadra han investigat 21 menors per 8 violacions. Quatre dels agressors han participat en més d’un cas, segons ha avançat EL PERIÓDICO.

«Aquí ens violen i sembla que no passi res», denunciaven les manifestants a les portes de l’ajuntament. Han reclamat educació sexual a l’escola, i que s’eduqui «en el respecte» i invertint recursos en psicologia per ajudar els joves i prevenir agressions com les que han sacsejat Badalona. «Fora masclistes dels nostres barris», «Amb o sense roba, el meu cos no es toca» o «Jo sí que et crec», han sigut alguns dels eslògans que han corejat. També han apel·lat al guanyador de les eleccions municipals i pròxim alcalde: «Albiol, escolta, estem en lluita».

Entre les assistents a la concentració, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que ha remarcat que el que ha passat a Badalona serveix perquè el conjunt de la societat vegi «la magnitud de les violències sexuals». «La més rotunda condemna al que ha passat a Badalona, però recordem que a Catalunya es denuncien cada dia 12 agressions sexuals. Ha passat a Badalona, però podria haver passat a qualsevol altre lloc», ha assenyalat la consellera.

Notícies relacionades

Verge ha defensat la necessitat urgent que tot Catalunya, municipis, institucions i ciutadans, estiguin «alineats» en la prevenció d’aquestes violències. Ha apuntat que fins ara els protocols estaven concebuts per reaccionar davant les violències, i ha remarcat que els protocols han de ser per treballar coordinadament en la prevenció. «És el camí que hem iniciat».

Parlant de mesures concretes, la consellera ha reclamat al Govern central que reguli l’accés dels menors al porno. «Ja triga», ha dit. També ha insistit en la necessitat d’impulsar l’educació sexual i donar als adolescents instruments per mantenir relacions «igualitàries i basades en el respecte». «La cultura de la violació no canvia d’un dia per l’altre. Necessitem posar-nos ja amb tots els recursos», ha afegit.