Rodalies

Continua interrompuda l’R3 entre Torelló i Manlleu a l’espera de retirar el tren afectat

Continua interrompuda l’R3 entre Torelló i Manlleu a l’espera de retirar el tren afectat

RENFE

1
Es llegeix en minuts
ACN

La circulació dels trens de l’R3 entre Torelló i Manlleu (Osona) continua interrompuda aquest dimecres cap a les 7.45 hores a l’espera de retirar el tren afectat per una avaria a la catenària, han relatat fonts pròximes a Europa Press.

Adif ha atribuït la incidència, que aquest dimarts a la tarda va provocar que un tren amb un centenar de passatgers quedés bloquejat entre les dues poblacions, a una tempesta elèctrica, en un tuit recollit per Europa Press. Les fonts han detallat que els tècnics ja han reparat l’avaria de la infraestructura i que restabliran la circulació quan retirin el comboi afectat.

Quatre dotacions dels bombers van treballar ahir a la nit en l’evacuació del centenar de persones del tren avariat entre Manlleu i Torelló (Osona) on hi va haver una intensa tempesta.

Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla d’emergències ferroviàries Ferrocat, després que l’empresa gestora de la infraestructura, Adif, hagi informat que per problemes a la catenària ha sigut necessari tallar la línia R3 als dos sentits en aquest tram.

Segons va informar Renfe, la incidència es va registrar a les 19.45 hores i s’ha gestionat un servei alternatiu per carretera per reconduir el trànsit de la zona afectada per la incidència. El tren està aturat a uns 500 metres de l’estació de Torelló. Hi ha hagut un altre tren afectat, però s’ha parat a la mateixa estació, així que no ha sigut necessària la intervenció de Bombers per evacuar-los.

Notícies relacionades

Diversos usuaris han reportat la situació a les xarxes socials: «Cada dia una nova pel·li de terror de Renfe. Necessitem traspàs a la Generalitat de seguida», «Un dia més a Renfe» són alguns comentaris que es llegeixen a Twitter.

Inundacions a Osona

L’episodi de pluges ha incidit a Vic, on la pluja ha obligat els bombers a portar a terme una vintena d’actuacions per inundacions de baixos i carrers. Hi ha hagut diversos trams tallats per inundacions i les autoritats han recomanat evitar passar per la ciutat de Vic, la més afectada pels xàfecs. A Cardona s’han registrat 20,4 mm en 30 minuts.