Temps

Inundacions a Catalunya: la tempesta deixa arbres caiguts i carreteres tallades

Inundacions a Catalunya: la tempesta deixa arbres caiguts i carreteres tallades

Ajuntament de Manlleu

1
Es llegeix en minuts

Una tempesta intensa ha incidit a la comarca d’Osona a partir de primera hora de la tarda. El ruixat ha provocat almenys 20 actuacions dels Bombers de la Generalitat a la ciutat de Vic i, segons informa el cos d’emergències, la majoria de serveis han sigut per inundacions i problemes de les clavegueres.

La pluja ha caigut amb força i ha deixat els carrers embassats. Hi ha hagut múltiples accidents a causa de l’episodi meteorològic: un arbre ha caigut a sobre d’un cotxe a la plaça de la Divina Pastora, hi ha hagut aparcaments i pisos inundats i s’ha acumulat mig metre d’aigua a l’estació de Renfe.

Així mateix, a Manlleu s’han produït diverses inundacions i s’han hagut de tallar diversos trams de carreteres i passatges. L’ajuntament ha recomanat entrar a la ciutat per altres carreteres alternatives a la de Vic.

Notícies relacionades

Fora de la capital també hi ha hagut diverses incidències a la comarca, a Roda de Ter ha caigut un altre arbre en una zona de piscines i hi ha hagut tres accidents de trànsit a les Maises de Voltregà (C-17) i a Folgueroles (C-25) mentre plovia. I fora de la regió, a Lleida, ha caigut un altre arbre i a la carretera L-401 al seu pas pel coll de Nargó hi ha hagut un esllavissament de poca consideració.

Prealerta i avís del Meteocat

Protecció Civil tenia activada la prealerta Inuncat, l’operatiu especial per actuar contra possibles inundacions, d’acord amb les previsions del Sistema Meteorològic de Catalunya, que havia posat la zona de la Catalunya Central i Ponent en avís per pluges intenses a la zona. Així doncs, a Cardona (Bages) s’han registrat 20,4 mm en 30 minuts.

Temes:

Temps Bombers Vic