Accident

Mor un barceloní de 59 anys per una caiguda de 200 metres al Pirineu aragonès

El ‘boom’ de l’escalada amenaça el falcó pelegrí, una espècie protegida

El Nepal registra un rècord de 454 escaladors per coronar l’Everest

Mor un barceloní de 59 anys per una caiguda de 200 metres al Pirineu aragonès
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un muntanyenc, de 59 anys i veí de Barcelona, ha mort aquest dissabte, 20 de maig, al caure d’una altura de 200 metres mentre descendia el pic de la Gran Fatxa, a la vall de Tena, pertanyent al terme municipal d’Osca de Sallent de Gállego.

L’avís es va rebre a les 16.25 hores, a la central 062 de la Guàrdia Civil d’Osca, provinent de la Sala d’Emergències 112 SOS l’Aragó. Immediatament, es va activar tres especialistes del GREIM de Panticosa, Unitat Aèria d’Osca i metge del 061.

Després d’accedir al lloc on es trobava l’accidentat van constatar que tenia múltiples i greus lesions, per la qual cosa li van subministrar analgèsia, li van col·locar un collarí cervical i li van embenar les ferides. Després el van posar en una llitera, segons han indicat des de la Guàrdia Civil d’Osca.

Les males condicions climatològiques i de poca visibilitat, l’aeronau no va poder arribar a rescatar els companys i la víctima, i és per això que els especialistes de muntanya van procedir a evacuar el ferit a peu, juntament amb el metge i tres muntanyencs més del grup de l’accidentat. Al cap de pocs minuts d’iniciar la marxa, a causa de la gravetat de les ferides, l’home va morir.

Notícies relacionades

Per això, es va procedir a dipositar el cadàver en un lloc segur i a continuar el descens. Finalment, l’helicòpter va poder rescatar els muntanyencs il·lesos, i en un altre vol, els especialistes de muntanya i el metge.

Especialistes del GREIM de Panticosa, juntament amb el metge del 061, amb autorització judicial prèvia, han procedit a primera hora d’aquest diumenge, a l’aixecament del cadàver. Amb el suport de la Unitat Aèria d’Osca s’ha evacuat fins a Panticosa, on un vehicle funerari l’ha traslladat a la localitat de Jaca.