Educació

Les escoles bressol municipals de Barcelona continuen sense data d’inici de curs

  • L’alumnat d’infantil, primària i secundària obligatòria començarà el 6 de setembre a Catalunya

Les escoles bressol municipals de Barcelona continuen sense data d’inici de curs

Ricard Fadrique

2
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 30 de març la Conselleria d’Educació va anunciar la data d’inici de curs a les escoles i als instituts catalans. Serà el 6 de setembre a infantil, a primària i a l’ESO, i el 12 de setembre a FP i batxillerat. Més d’un mes després, avui, 9 de maig, les famílies amb fills escolaritzats a les escoles bressolmunicipals de Barcelona encara no coneixen la data d’inici del curs vinent. ¿El motiu? Just el dia abans de l’anunci de la nova data per part de la conselleria, el 29 de març, hi va haver eleccions en el comitè d’empresa de l’ajuntament i encara no s’han constituït de manera oficial ni la nova junta de personal ni el comitè d’empresa, cosa que està retardant les negociacions sindicals, imprescindibles per implementar un canvi en el calendari que suposa un canvi en les condicions laborals de les treballadores.

Notícies relacionades

«Abans de les eleccions sindicals no es va poder negociar el nou calendari perquè estàvem pendents de la valoració del Departament d’Educació sobre l’avanç de l’inici de curs», indica Yolanda Pérez, responsable del 0-3 de CCOO, que recorda que, per modificar el calendari en les EBM, han de modificar el conveni. ¿Això vol dir que el curs a les llars d’infants començarà més tard, com ja va passar aquest curs? L’objectiu de l’Administració és que l’inici sigui com més pròxim millor al de primària, tot i que des de les EBM insisteixen que la seva realitat és molt diferent de la de les escoles de primària: «Nosaltres hem de fer les reunions amb les famílies a l’inici de curs, ja que un nen tan petit no és el mateix abans de l’estiu que després, i el curs anterior l’acabem el 15 de juliol amb alumnes», assenyalen.

Moratòria

El 4 de maig de l’any passat, l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme que gestiona les llars d’infants, va pactar amb els sindicats una moratòria en el calendari d’aquest curs 2022-2023, mantenint el calendari antic, començant el curs després de la Diada. Una moratòria, deien el maig del 2022, que «permetrà disposar de temps per negociar i adaptar els canvis del calendari escolar amb prou marge per poder complir els requisits de serveis a les famílies i alhora els drets laborals de les treballadores». Més d’un any després, encara no ha acabat aquesta negociació.