Després de la prova a Tarragona

Fracassa el sistema d’alertes d’emergències a Catalunya i el Govern demana explicacions

Aquest dimecres es va provar «amb greus carències» a Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès

Fracassa el sistema d’alertes d’emergències a Catalunya i el Govern demana explicacions

ACN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La directora de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany, ha demanat a la direcció general de Protecció Civil del Ministeri de l’Interior que busqui una solució com més aviat millor a «les greus carències» que considera que té el sistema d’alertes d’emergències amb avisos al mòbil, ja que són els creadors i administradors de l’eina.

Així ho han explicat en un comunicat, després que aquest dimecres es provés aquest sistema d’alertes a Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès (Tarragona) i les dades de l’enquesta que van fer a 5.000 persones evidencien que hi va haver «greus carències en la recepció del missatge».

Després de mostrar la seva preocupació, Protecció Civil ha traslladat aquesta situació, que considera «greu», als seus homòlegs del Ministeri de l’Interior al constatar que l’Estat és el competent per regular el mercat de les telecomunicacions.

Catalunya és l’únic territori de l’Estat que ha decidit fer proves massives per poder provar el sistema i també ha creat una enquesta per saber si les proves funcionen correctament.

Notícies relacionades

Els resultats provisionals de l’enquesta indiquen que els clients d’una companyia telefònica van rebre l’alerta al mòbil en un 90,7% dels casos, mentre que els resultats dels clients d’unes altres dues grans companyies van ser «anòmalament baixos»: en un cas el van rebre un 7,6% dels usuaris, i en l’altre, un 6,8%.

Per això, Protecció Civil també ha decidit que traslladarà aquests resultats a les companyies telefòniques.