Seguretat ciutadana

Tarragona i el Penedès proven el sistema d’alertes de Protecció Civil als mòbils

  • Tots els dispositius de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès han rebut a les onze del matí un missatge d’emergència

Tarragona i el Penedès proven el sistema d’alertes de Protecció Civil als mòbils

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil ha provat aquest dimecres el sistema d’alertes de telefonia mòbil a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès. A les onze del matí, tots els dispositius que es trobaven en aquesta àrea i disposaven de cobertura mòbil han rebut un missatge indicant que es tractava d’una prova del sistema.

L’assaig vol que la ciutadania conegui i estigui familiaritzada amb aquest sistema d’alertes per quan sigui necessari posar-lo en pràctica davant un incident real. Abans de desactivar l’alerta i el so, que és estrident, els ciutadans han de llegir el missatge.

L’avís també l’han rebut els conductors en trànsit a la zona. Els plafons informatius de l’autopista han advertit d’aquesta prova.

Com que només era una prova, i no un simulacre, la població només ha hagut de comprovar si havia rebut el missatge, però no ha hagut de confinar-se ni fer res especial. El dia en què hi hagi una emergència real, en canvi, els ciutadans hauran de seguir les instruccions que es detallin en el missatge d’alerta.

El pròxim assaig, el 27 d’abril

Tot i que no és el primer assaig que realitza Protecció Civil, sí que és la primera vegada a la demarcació de Tarragona que l’enviament dels missatges s’ha fet des de Protecció Civil ja que el Govern espanyol va traslladar aquesta competència a la Generalitat el febrer passat.

Aquell mes es va fer la primera prova a la província de Lleida. Allà, el missatge va arribar amb retard a la majoria dels dispositius i en alguns casos no va sonar.

Notícies relacionades

Per poder rebre aquests avisos al mòbil és important configurar els dispositius per habilitar la seva recepció. Els mòbils d’última generació porten el sistema d’alerta ja integrat. En el cas dels més antics, és necessari configurar-lo. Per a això, es poden seguir les instruccions disponibles a la web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil.

Els pròxims simulacres seran el 27 d’abril a la Catalunya Central i Girona i el 31 de maig a Barcelona.