Investigació en marxa

Les 11 hores de les dues noies de Barcelona com a ostatges de l’assassí de Canovelles

  • Roger L. S., ja en presó preventiva per haver matat un instructor aquest dissabte, va voler atracar un supermercat i una gasolinera durant el trajecte a Múrcia

Les 11 hores de les dues noies de Barcelona com a ostatges de l’assassí de Canovelles

Europa Press

4
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A les 21.00 hores de dissabte, les dues noies estaven rentant el cotxe d’una d’elles a l’Autolimper ubicat al costat de la Ronda de Dalt de Barcelona. Roger L. S., un exmilitar de 20 anys que estava fugint dels Mossos d’Esquadra després d’haver matat un instructor d’un club de tir de Canovelles (Vallès Oriental), les va abordar per sorpresa, a punta de pistola. Es va ficar al vehicle i els va ordenar que hi entressin i que conduïssin a tota velocitat: la policia el buscava perquè acabava de matar un home, els va informar. 

Les dues noies van pujar al cotxe, van arrencar i es van allunyar del rentacotxes. Roger L. S. portava dues pistoles, amb què va amenaçar les ostatges: un revòlver Wesson de 38 mm amb 36 cartutxos i una Daewoo de 9 mm amb 12 cartutxos. Eren dues armes curtes que havia robat del Club de Tir de Precisió Granollers i que havia utilitzat per matar la víctima. També portava a sobre una navalla. 

Les dues noies, tement per la seva vida, van obeir. El pistoler que les acovardia era un noi de la seva mateixa edat: alt, prim, amb els cabells morenos i rapats pels costats i vestit de negre, amb sabatilles blanques i motxilla de tela militar. Roger L. S. els va anar indicant quina ruta havien de prendre. Primer va indicar que conduïssin cap a Tarragona. Després va canviar d’opinió i va decidir anar a València. Després va voler seguir fins a Albacete. Finalment, va decidir que el portessin a Múrcia

Dos atracaments frustrats 

Durant el trajecte, segons el relat de les dues noies a la Policia Nacional, Roger L. S. va voler atracar un supermercat Lidl i també una gasolinera. Encanonant una de les dues noies, la va obligar a baixar del cotxe i es va acostar amb ella fins al comerç, però estava tancat. Després d’aquell intent frustrat, va pretendre atracar la gasolinera i va repetir el sistema, però també la va trobar tancada i no hi havia manera d’accedir-hi. Va desistir i el cotxe va acabar arribant a la ciutat de Múrcia.

A l’entrar a Múrcia, a causa del seu desconeixement dels carrers murcians, van prendre un carril en sentit contrari per una de les principals vies urbanes. Tal com va explicar aquest diari, una agent de la policia local que anava amb motocicleta es va adonar de la infracció i va aturar-los. Les noies van dialogar amb la policia ocultant que estaven sent retingudes il·legalment pel noi. L’agent no va notar res estrany i els va deixar marxar. Roger L. S., segons remarquen elles, els va dir al reprendre la marxa que acabaven de salvar la vida a la funcionària, perquè si hagués pretès identificar-lo l’hauria matat. 

Alliberades a la gasolinera

Després d’aquell incident, les dues noies, que feia onze hores que estaven tancades en aquell cotxe, li van fer saber a Roger L. S. que estaven molt cansades. Havien conduït sota un estrès difícil d’explicar durant tota la nit. Ell va accedir a alliberar-les i va deixar caure que continuaria el seu viatge «amb autobús», una pista falsa. Cap a les 8.00 hores, el pistoler va baixar del cotxe en una rotonda i les noies, soles de nou, van entrar en una gasolinera Repsol per demanar ajuda.

Una patrulla de la Policia Nacional va acudir a recollir-les. Als agents els van explicar que havien sigut segrestades a Barcelona per un home que les havia obligat a conduir tota la nit fins a Múrcia i que afirmava ser l’autor d’un assassinat comès a Canovelles

La Policia Nacional, que coneixia el dispositiu de recerca que els Mossos mantenien actiu a Barcelona i els seus voltants per trobar aquest pistoler, va donar ordre a les unitats disponibles de buscar Roger L. S.: disposaven de la descripció del sospitós facilitada per les noies i tenien també una fotografia del seu carnet del club de tir. 

Els agents Jesús Marín i Héctor López el van trobar a l’estació de ferrocarril El Carmen sobre dos quarts de nou del matí, assegut entre la resta de viatgers. Aquell diumenge era dia de processons a la ciutat i hi havia unes quaranta persones al vestíbul, una afluència que va dissuadir els policies de treure l’arma. Els uniformats el van haver de reduir abalançant-se sobre ell, que va forcejar i va intentar treure una de les pistoles. López i Marín l’hi van impedir i li van col·locar els grillons. Roger L. S. els va preguntar llavors per què no l’havien matat. 

Notícies relacionades

Les dues noies ja han tornat a Barcelona. Ell va ingressar preventivament aquest dimarts en una presó de Múrcia en espera de ser traslladat a disposició del Jutjat de Granollers, que instrueix la causa per l’homicidi. 

 

Temes:

Successos