Forcejament ‘cos a cos’

L’assassí de Canovelles, als policies de Múrcia: «¿Per què no m’heu matat?»

  • Roger L.S., un exmilitar de 20 anys, va arribar fins a Múrcia en un cotxe conduït per dues dones d’uns vint anys de Barcelona, que van avisar les autoritats quan es van quedar soles

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Roger L.S., el jove de 20 anys arrestat a Múrcia després de matar un instructor del Club de Tir de Precisió Granollers, va preguntar als agents de la Policia Nacional que el van localitzar i van reduir que per què no l’havien matat. Va afirmar també que, en cas d’haver tingut temps, ell sí que hauria disparat als agents. Héctor López, un dels dos policies que el va detenir diumenge a les 08.00 hores, relata a EL PERIÓDICO en conversa telefònica com va concloure la fugida d’aquest exmilitar que havia assassinat a Catalunya i que havia arribat a l’estació de tren de Múrcia El Carmen en un cotxe conduït per dues dones d’uns vint anys de Barcelona a les quals havia amenaçat a punta de pistola.

Feia dotze hores que l’homicida estava immers en una fuga que havia començat a Canovelles (Vallès Oriental), després de disparar cinc trets per l’esquena al treballador del club de tir del qual era soci. El pistoler va esquivar ocult al cotxe de les dues joves que va abordar en una gasolinera de Barcelona l’ampli dispositiu policial que van activar els Mossos d’Esquadra per trobar-lo. 

Múrcia es preparava aquell matí de diumenge per a un dia de processons. La policia local havia desplegat un operatiu per minimitzar l’impacte que tindria en el trànsit la celebració religiosa. No era el millor dia per conduir per Múrcia i les dues joves i l’assassí tampoc coneixien la ciutat. Van acabar circulant per un carril en sentit contrari. Una agent municipal va aturar el cotxe i va interrogar la conductora.

La «valentia» de les dones

Les dues dones van tenir «la intel·ligència» d’ocultar a aquesta agent de la policia local que estaven sent retingudes en contra de la seva voluntat pel jove armat que viatjava al cotxe, els reconeix l’agent López, qui juntament amb el seu company es creuaria minuts més tard amb el Roger a l’estació de tren. La funcionària no va notar res estrany i va deixar continuar el vehicle després d’indicar que es tractava d’un carril de sentit contrari. López assegura que el Roger va dir a les dues noies al reprendre la marxa que, si l’agent l’hagués obligat a identificar-se, hauria tret l’arma.

Després d’aquell episodi, el Roger va deixar anar les joves i va seguir amb la seva fugida a peu. Les dones van avisar les autoritats quan va desaparèixer. La Policia Nacional, gràcies a la seva trucada, va ordenar localitzar-lo. Els agents disposaven d’una descripció de com vestia, de la fotografia del seu carnet del club de tir i sabien que es tractava d’una persona que havia matat i que requeria extremar l’autoprotecció. 

Ocult entre els viatgers

Una dotació UPR (Unitat de Prevenció i Reacció) integrada per sis efectius va acudir a l’estació de tren de Múrcia El Carmen. Dos policies van comprovar l’exterior, dos més es van acostar a les andanes i els agents López i Jesús Marín van entrar al ‘hall’ de l’estació, en què a aquella hora, les vuit del matí de diumenge de Setmana Santa, hi havia unes quaranta persones. López explica que, quan van entrar, van identificar el Roger assegut entre els viatgers. I que el Roger els va veure també a ells, que anaven d’uniforme.

«La sala estava plena de persones. Utilitzar l’arma podia provocar un desastre. Vam avançar cap a ell, no sé si caminant o corrent, sense deixar de mirar-lo», explica López. L’homicida, quan va comprendre que l’havien reconegut i que venien a detenir-lo, va treure una pistola que portava oculta al cinturó –portava dues armes curtes que havia agafat del club de tir de Canovelles– però els policies van poder abalançar-s’hi abans que pogués apuntar-los, remarca López. 

Notícies relacionades

«Li vam subjectar els braços, la pistola va caure a terra, ell va mirar d’agafar-la però vam poder allunyar-la i després vam aconseguir col·locar-li els grillons», descriu López, que afirma també que el Roger va començar a preguntar poc després el següent: «¿Per què no m’heu matat?». «Deia també que, si hagués tingut temps, ell sí que ens hauria disparat», afegeix el policia. 

L’agent López demana que en aquesta notícia consti que agraeix les mostres de suport rebudes per part dels Mossos d’Esquadra –el cos que investiga aquest cas– i també que s’ha de posar en valor la valentia de les dues joves que van avisar a les forces de l’ordre quan el Roger les va deixar anar i que, minuts abans, fingint davant l’agent de la policia local, potser van salvar una vida.