Arrestat a Múrcia

L’assassí de Canovelles va encanonar un altre soci del club de tir després del crim

El Roger, un exmilitar de 20 anys que estava sense feina, va protagonitzar un incident amb un cambrer del mateix club dues setmanes abans del crim

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Roger L.S., l’exmilitar de 20 anys que dissabte a la tarda va assassinar l’instructor del club de tir de Canovelles (Vallès Oriental), va encanonar també un altre soci de la galeria abans de fugir, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. Aquest soci, que va resultar il·lès de l’enfrontament amb el jove instants després que matés la seva víctima, ha declarat als Mossos d’Esquadra que creu que el pistoler fins i tot va arribar a pressionar el gallet de l’arma, tot i que aquesta, per raons que desconeix, no va disparar cap projectil.

L’homicida es va presentar al Club de Tir de Precisió Granollers dissabte cap a dos quarts de set de la tarda. Va practicar fins que la galeria va tancar, a dos quarts de vuit de la tarda. Quan ja només hi quedava ell i la víctima, l’instructor que era també el responsable de la galeria, el Roger, segons van captar les càmeres de vigilància, el va atacar. S’hi va acostar per l’esquena, mentre l’instructor escombrava, i sense que entressin en cap discussió el va disparar en cinc ocasions.

La víctima es va desplomar i el Roger va començar a fugir. Però abans d’abandonar el lloc va ser sorprès per un altre soci, un home d’uns cinquanta anys que havia baixat de nou a la galeria perquè s’hi havia oblidat alguna cosa. Aquest segon usuari va veure el cos de l’instructor al terra –que encara seguia amb vida– i va descobrir el Roger a punt de marxar. Va intentar impedir-ho però el Roger, sempre segons la seva declaració, el va encanonar amb una arma i va prémer el gallet sense que la pistola disparés.

Després d’aquesta acció, l’usuari va córrer a buscar refugi i el Roger, amb les dues pistoles que havia utilitzat per entrenar, va marxar. Va passar al costat del bar, on encara quedaven alguns socis, i va marxar sense enfrontar-s’hi. Després, va obligar a punta de pistola una conductora a portar-lo a Barcelona. A la capital catalana, de nou encanonant dues dones més que circulaven amb el seu vehicle, va repetir la detenció il·legal forçant aquestes dues víctimes a conduir-lo fins a Múrcia, on va ser detingut per una patrulla de la Policia Nacional.

Un episodi anterior

L’arrestat havia format part de l’exèrcit de terra, té llicència d’armes i és soci del club de tir de Canovelles. Dues setmanes abans d’assassinar l’instructor de la galeria, el Roger ja es va mostrar violent amb un altre empleat del mateix establiment. Segons les fonts consultades per aquest diari, el jove va discutir de manera agressiva amb un cambrer a la zona del bar.

El president del club va parlar amb la família, poc després dels fets, per traslladar el malestar generat arran de l’episodi i per remarcar que aquestes conductes no es podien repetir a les instal·lacions. La família se’n va disculpar.

La família no declara

Després de l’assassinat de l’instructor, el mateix dissabte a la tarda, els Mossos d’Esquadra, que n’havien perdut el rastre a Barcelona i havien desplegat un ampli dispositiu per la corona metropolitana de Barcelona en el qual participaven agents del Grup Especial d’Intervenció (GEI) i de la Brigada Mòbil (Brimo), van parlar amb la família, que es va acollir al seu dret de no declarar, una reacció que no va ajudar a trobar el parador del seu fill, que en aquells moments estava considerat com una greu amenaça i es trobava a bord del cotxe de les dues dones que va obligar a punta de pistola a traslladar-lo fins a Múrcia.

El Roger va abandonar l’exèrcit de terra a finals del 2022. Des d’aleshores, no tenia feina. Malgrat que tenia llicència d’armes, no tenia pistoles de la seva propietat i a la galeria de tir utilitzava les que li deixava el club.

Notícies relacionades

Els investigadors dels Mossos no han trobat encara cap explicació que pugui aclarir per què va atacar per l’esquena l’instructor del club, un home molt apreciat pels socis.

El jutjat de Granollers instrueix una causa que ara està a l’espera que el Roger passi a la seva disposició quan resulti possible el trasllat des de Múrcia, on va acabar una fugida que havia durat dotze hores.