Detingut a Múrcia

Les càmeres van captar com l’assassí de Canovelles va disparar a l’instructor per l’esquena

L'homicida, un exmilitar de 20 anys, va obligar després del crim dues dones a portar-lo amb cotxe fins a Múrcia, on ha sigut arrestat

Les càmeres van captar com l’assassí de Canovelles va disparar a l’instructor per l’esquena
2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una patrulla de la Policia Nacional ha detingut aquest diumenge a Múrcia l’autor de l’homicidi de l’instructor del club de tir de Canovelles (Vallès Oriental). L’arrestat va segrestar ahir a la nit a Barcelona dues dones que circulaven amb cotxe per la capital catalana i les va obligar conduir fins a la capital murciana, on finalment ha sigut arrestat després de dotze hores d’una fuga empresa després de disparar cinc vegades a l’encarregat de la galeria del Club de Tir de Precisió de Canovelles, un assassinat que, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO, va perpetrar sense haver mantingut cap discussió prèviament.

Per l’esquena

Les càmeres de seguretat de l’establiment van captar la seqüència sencera de l’assassinat de l'instructor que es va cometre ahir dissabte a dos quarts de vuit de la tarda. A les imatges immediatament anteriors als fets es veu l’encarregat de la galeria escombrant el local i com l’agressor, que feia una hora que rondava pel club, se li apropa per darrere i li dispara per l’esquena.

L’assassí és un jove de 2o anys anomenat Roger L.S., exmilitar de l’exèrcit de terra. Va arribar al club a les sis i mitja de la tarda, va practicar amb dues armes de foc, de 9 i de 22 mil·límetres, i a l’hora del tancament, quan no quedaven més usuaris a la galeria de tir i mentre l’instructor es preparava per tancar, es va apropar a la víctima per darrere i la va assassinar. Va fugir quan la víctima estava estirada a terra però encara amb vida. Els sanitaris del SEM van acudir a socórrer-lo, però no van poder fer res per salvar-li la vida.

La fuga

Els Mossos d’Esquadra van activar un dispositiu d’emergència per trobar el pistoler. Les primeres informacions apunten que va marxar caminant de la galeria de tir i que es va apropar fins a una gasolinera. Allà, encara amb les armes de foc amb què havia entrenat, va segrestar una dona que estava posant gasolina al seu vehicle i la va forçar a conduir fins a Barcelona.

Notícies relacionades

A Barcelona, a prop de la sortida 10 de la Ronda de Dalt, va alliberar la primera ostatge, però pocs minuts després va fer el mateix amb dues dones més que circulaven per la capital catalana. A punta de pistola, va obligar les noves víctimes a conduir de nit fins a Múrcia, on ha sigut arrestat per una patrulla de la Policia Nacional.

Sense mòbil aparent

Els investigadors de la policia catalana encara intenten aclarir si existia algun conflicte anterior entre ambdós que pogués explicar un mòbil per a un crim difícil de comprendre, però fins ara no consta cap incident entre agressor i víctima, un home de gairebé cinquanta anys i apreciat al club.