Tocaments

El monitor apartat del Liceu Francès podria haver abusat de cinc nens

  • A les dues denúncies presentades podrien sumar-se tres casos més: quatre nenes i un nen d’entre 5 i 6 anys

El monitor apartat del Liceu Francès podria haver abusat de cinc nens
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A les dues denúncies formals que ja pesen sobre el monitor apartat del Liceu Francès de Barcelona, acusat d’abusos sexuals a dues nenes, se’n podrien afegir tres més, segons ha avançat aquest dilluns Catalunya Ràdio. En total, les víctimes serien quatre nenes i un nen d’entre 5 i 6 anys. El monitor ja ha sigut apartat per Serunión, l’empresa que s’encarrega d’oferir el servei de menjador a l’escola i que el tenia contractat.

Segons les denúncies, el monitor hauria fet tocaments a aquest grup de menors de manera continuada fins a convertir-los en diaris.

«Tolerància zero»

El Departament d’Educació ha declarat que l’escola pertany a l’Estat francès, tot i que ha posat a disposició del centre la Unitat de Suport els Alumnes en situació de Violències (USAV). Preguntat pels periodistes aquest dilluns, el conseller Josep González-Cambray ha indicat que, més enllà d’oferir aquest recurs a l’escola, també s’han posat a disposició de la investigació judicial. Cambray ha explicat que van rebre la informació d’aquest cas divendres i que estan estudiant què fer per «aclarir» els fets. «Máxima contundència i tolerància zero davant qualsevol tipus de violències», va asseverar.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el Liceu Francès ja ha anunciat que ha activat el protocol d’Educació previst per a aquests casos i ha activat els serveis de Salut, oferint un metge i una psicòloga, a més de posar les famílies al corrent de la situació.

El sospitós està per ara suspès de feina però no de sou, i no es troba detingut. Els Mossos insisteixen a demanar prudència respecte a la investigació.