Investigació oberta

Apartat un monitor del Liceu Francès de Barcelona per presumptes abusos a dos menors

  • Els Mossos investiguen el treballador del menjador per presumptes tocaments a dues nenes de cinc anys

Archivo - Comedor escolar.

Archivo - Comedor escolar. / JCCM

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra investiguen un possible nou cas d’abús sexual a menors de l’escola infantil del Liceu Francès de Barcelona. La persona investigada, que ja ha sigut apartada de la seva feina, és un monitor del menjador escolar a què s’acusa de fer tocaments a dues nenes de 5 anys. Els agents han obert la investigació després que les famílies denunciesen els fets.

Fonts policials asseguren no tenir constància que hi hagi més denúncies i han confirmat que el sospitós no està detingut. Els Mossos insisteixen que no està clar el que ha passat i han reclamat prudència.

L’empresa Serunión, que ofereix el servei de menjador escolar al Liceu Francès, ha confirmat que el monitor ja es troba apartat i amb permís retribuït fins que la investigació finalitzi. Ha afegit que està recopilant totes les dades per col·laborar amb les autoritats «en el que sigui necessari».

Per la seva banda, el director del Liceu Francès de Barcelona, Jean Bastianelli, ha afirmat que quan va tenir coneixement dels fets, es va posar en contacte amb Serunión «de manera immediata» i que l’empresa va decidir «apartar de forma automàtica el monitor» fins «que la investigació hagi finalitzat».

El director també ha dit que els responsables del centre «desconeixien absolutament» el comportament que estan investigant els Mossos i s’ha mostrat «completament sorprès pels fets».

Així mateix, Jean Bastianelli s’ha posat «a disposició de les autoritats per col·laborar en el que sigui necessari» i ha afirmat que el Liceu Francès ha aplicat el protocol contra la violència sexual de la Conselleria d’Educació.

Notícies relacionades

El director ha explicat que ha ofert el suport del centre a les famílies afectades i que aquest matí s’ha reunit amb la resta de famílies de La Maternelle del Liceu Francès, on estudien uns 400 alumnes d’entre 3 i 6 anys.

Ha explicat que en la reunió ha trasllat als pares «el compromís del centre amb la seguretat i el benestar dels estudiants» i els ha assegurat que «en funció dels resultats de la investigació» el Liceu prendrà «les decisions que siguin necessàries».