Investigació judicial

L’Audiència de Barcelona confirma la presó provisional per a Dani Alves per violació

  • El tribunal ha estudiat durant cinc dies la decisió després d’haver escoltat les parts a la vista de dijous passat

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’exfutbolista del Barça Dani Alves continuarà en presó preventiva. L’Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs presentat per l’advocat del jugador, Cristóbal Martell. Aquesta decisió significa que l’exlateral del FC Barcelona continuarà entre reixes mentre prossegueix la instrucció de la denúncia per violació que va presentar contra ell una noia de 23 anys.

El tribunal ha comunicat aquest dimarts la seva decisió a les parts cinc dies després d’haver-les escoltat a la vista celebrada dijous passat. Així, l’òrgan confirma la decisió del Jutjat d’Instrucció número 15 d’enviar-lo a la presó al considerar que hi ha indicis sòlids i, sobretot, risc de fuga d’Alves al Brasil, el país on va néixer i on té la major part de les seves empreses. Alves està acusat d’una presumpta agressió sexual a la discoteca Sutton de Barcelona la matinada del 30 de desembre

El tribunal de la Secció Tercera de l’Audiència de Barcelona ha madurat la seva decisió, sobre si acceptava o descartava el recurs presentat pel lletrat del futbolista, Cristóbal Martell, contra l’ordre de presó dictada el 20 de gener per la jutge que instrueix la causa, després de revisar totes les proves que els Mossos van presentar contra el jugador. L’argument esgrimit per la magistrada va ser el risc de fuga que existia per la capacitat econòmica de l’esportista i la falta d’arrelament a Espanya, una tesi rebatuda per la defensa i avalada per la fiscalia i l’advocada Ester García, que representa la víctima, una noia de 23 anys.

L’acusació particular ha esgrimit que el jugador podria agafar un vol privat i anar-se’n al Brasil, on té una quinzena d’empreses, segons fonts jurídiques. «Entenc que s’ha de mantenir la presó provisional comunicada i sense fiança, no només pels indicis de criminalitat, que n’hi ha, sinó també perquè hi ha un risc de fuga elevat [...] Posar-lo en llibertat suposaria atemptar contra la integritat psicològica de la meva clienta [...] l’Administració de justícia no pot permetre que ell estigui en llibertat, i ella, tancada [a casa seva]», va remarcar l’advocada divendres passat, quan es va celebrar una vista per resoldre el recurs d’Alves.

No obstant, Martell defensa l’arrelament del futbolista al nostre país. «És clar que Alves té arrelament a Espanya. La seva vida ha girat entorn d’Espanya. Des del 2010 està empadronat a Espanya. Està casat amb una espanyola [la model Joana Sanz]», va enumerar en el seu intent de rebatre aquest risc de fuga que manté Alves entre reixes, segons les fonts jurídiques consultades per aquest diari. Per demostrar-ho, va aportar documents que corroboren que el jugador té dues empreses a Espanya. Al seu dia, els advocats del jugador ja van entregar l’escriptura d’una vivenda a Esplugues de Llobregat, que és d’ell i de la seva exdona.

Al reservat

L’exjugador del FC Barcelona, per defensar la seva innocència, s’aferra a la gravació de la càmera de vigilància del reservat de la discoteca Sutton de la matinada del 30 de desembre passat, en què, en un lavabo privat, presumptament va agredir sexualment la noia. Al seu recurs detalla que en aquest vídeo es pot veure com el jugador es dirigeix al lavabo del reservat. Als dos minuts (3.44 hores), la denunciant, «després d’estar durant un temps parlant amb les seves dues amigues i un cambrer», va cap a la porta d’aquest habitacle i entra sense que el jugador, que era dins, «li franquegi el pas o obri la porta», assegura Martell, en contra de la interpretació que de les mateixes imatges han fet l’acusació i els Mossos. El lletrat admet que hi va haver una relació sexual consentida.

Notícies relacionades

En la seva declaració davant la jutge d’instrucció, Alves va admetre que la noia li havia fet una fel·lació, tot i que la víctima descriu en tot moment una possible violació. És a dir, penetració. L’ADN del semen trobat a l’interior del cos de la denunciant i a la seva roba interior reforça la versió de la dona, ja que correspon al de l’astre brasiler.

Dues càmeres del sistema de videovigilància de la discoteca Sutton van captar la silueta del futbolista Dani Alves al costat de la porta del reservat on hi ha el lavabo de la suposada violació, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. Són dues imatges que no són clares, però que tot i així poden ser decisives.