L’EMA demana més dades

La vacuna espanyola d’Hipra contra la covid arribarà al mercat amb retard

L’Agència Europea del Medicament demana més informació al laboratori

La vacuna espanyola d’Hipra contra la covid arribarà al mercat amb retard

EFE / - (Efe)

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La vacuna espanyola contra el coronavirus d’Hipra haurà d’esperar més temps perquè Europa decideixi la seva aprovació. L’Agència Europea del Medicament (EMA, en la seva sigla en anglès) ha sol·licitat més dades al laboratori, segons han avançat ‘Cinco Días’ i ‘ABC’.

Notícies relacionades

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, va anunciar al juliol que la decisió de l’Agència Europea de Medicaments (EMA) arribaria «d’aquí uns dies», però no ha sigut així. També al setembre, Elia Torroella, directora d’R+D i registres d’Hipra, va explicar en un esdeveniment organitzat per EL PERIÓDICO que la farmacèutica estava acabant de recopilar tota la informació que sol·licita l’Agència Europea del Medicament (EMA) per a l’aprovació definitiva d’aquesta nova injecció contra el coronavirus.

Tanmateix, segons apunta ‘Cinco Días’, el problema amb el qual s’ha enfrontat el laboratori català afecta la fabricació i la qualitat, segons fonts sanitàries. Aquesta farmacèutica està especialitzada en medicaments per a ús animal (i és, de fet, molt potent en vacunes veterinàries), però en aquest cas és el seu primer producte per a ús humà, fet que pot haver provocat que l’empresa hagi tardar més a ajustar els processos.