Rebaixes d’infraestructures

Els nous descomptes als peatges de la C-32 i la C-16 comencen el 2 de març

A partir d’aquell dia també s’augmentarà del 40 al 50% el descompte entre Castelldefels-Sitges

Els nous descomptes als peatges de la C-32 i la C-16 comencen el 2 de març

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Generalitat començarà a aplicar a partir del 2 de març els nous descomptes previstos a les autopistes C-16 i C-32, que passarà a ser gratuïta en els recorreguts interns entre Cubelles (Barcelona) i el Vendrell (Tarragona).

Segons el Departament de Territori, l’objectiu és convertir aquest tram d’autopista en una ronda gratuïta per desplaçar els vehicles que actualment circulen per la C-31, una via que travessa els municipis de Calafell, el nucli de Segur de Calafell i Cunit (Tarragona), així com Cubelles (Barcelona) i que té una mitjana de 22.000 vehicles diaris.

És una mesura llargament reivindicada pel territori i que podria arribar a atraure un de cada quatre vehicles que actualment circulen per la C-31.

Més descomptes

Per poder beneficiar-se de la gratuïtat d’aquesta mesura, els conductors hauran de descarregar-se l’aplicació Awai o hauran de disposar de sistema de telepeatge VIA T.

A partir del 2 de març també s’augmentarà del 40 al 50% el descompte entre Castelldefels-Sitges, que beneficiarà els vehicles que de dilluns a divendres no festius es desplacin d’anada i tornada en un marge de 24 hores, des del mateix origen i destí, i que estan inscrits en el registre de mobilitat obligada.

Notícies relacionades

La barrera troncal a la C-16 començarà a aplicar l’augment de fins al 80% del descompte total del preu del peatge de dilluns a divendres no festius i en hora punta.

A més, augmentarà fins al 60% el descompte del preu del peatge base a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet (Barcelona), en els moviments cap al sud o des del sud, de dilluns a divendres no festius i en hora punta.

Temes:

Autopistes