A 30 províncies

El fred intens continuarà aquest dilluns amb temperatures sota zero a gran part d’Espanya

  • Les temperatures màximes augmentaran, mentre que les mínimes continuaran amb pocs canvis

El fred intens continuarà aquest dilluns amb temperatures sota zero a gran part d’Espanya

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Prop de 30 províncies d’una desena de comunitats autònomes estaran aquest dilluns en risc groc per fenòmens costaners o temperatures mínimes de fins a -9ºC, segons el pronòstic de l’Agència Estatal de Meteorologia. L’onatge posarà en risc la costa de Cadis, Granada, Màlaga, Girona i la ciutat autònoma de Ceuta, mentre que el fred farà el mateix amb Còrdova, Sevilla, Granada, Osca, Saragossa, Terol, Àvila, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Segòvia, Sòria, Valladolid, Zamora, Conca, Guadalajara, Toledo, Barcelona, Girona, Lleida, Madrid, Múrcia, Navarra, La Rioja i Alacant, amb temperatures mínimes d’entre -1 i -9 graus.

En general, les temperatures màximes augmentaran a la Península i les Balears, mentre que les mínimes ascendiran a l’Estret i a les Balears i baixaran lleugerament a la meitat nord peninsular, amb pocs canvis a la resta. Així mateix, aquest dilluns s’esperen gelades generalitzades a l’interior peninsular, més intenses en zones altes i que poden ser fortes al Pirineu i, localment, en punts d’altres sistemes muntanyosos del nord de la Península.

D’altra banda, a les Balears i la meitat sud de l’àrea mediterrània s’hi esperen intervals de núvols, i no es descarten precipitacions febles al principi, més probables i intenses a l’àrea de l’Estret i Melilla. Es preveuen també intervals ennuvolats al Cantàbric oriental, i no es descarta alguna pluja feble, mentre que a la resta de l’extrem nord peninsular i en els sistemes Central i Ibèric hi haurà al principi de la jornada algun interval ennuvolat però sense precipitacions.

Notícies relacionades

A la resta de la Península hi predominarà el cel poc ennuvolat o serè i a les Canàries els intervals ennuvolats. No s’hi descarten algunes precipitacions febles i que es produiran amb més probabilitat al nord de les illes de més relleu. Per la seva banda, la cota de neu se situarà entre els 800 i els 1.000 metres a les Balears per a aquest dilluns, quan es podrien formar boires o boires matinals en els entorns dels sistemes Central i Ibèric i de la Penibètica.

Igualment, l’Aemet preveu vent del nord-oest a la vall de l’Ebre i l’Empordà i de component nord a les Balears, així com de nord-est a la resta del país, més fluix a l’interior peninsular. A l’Estret serà de llevant, amb alguns intervals forts, i fluix del nord-est a les Canàries.

Temes:

Hivern Fred